Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet aan wal

SLIEDRECHT – Wat een opkomst en wat een prachtig weer! De Sint en zijn 63 roetveeg Pieten kwamen zaterdagmorgen 12 november 2022 aan in Sliedrecht. In de gemeentehaven meerde de Sint aan met Pakjesboot 78 met daarop ook zijn Pietenband én op de tweede boot zaten vooral heel, heel veel Pieten.

Toen hij zijn voeten aan wal zette op een afgeladen Schuttevaerkade, werd Sinterklaas welkom geheten door burgemeester Jan de Vries (CDA). Het was voor het eerst sinds de heftige coronaperiode dat de Sint weer op deze wijze welkom werd geheten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Na een welkomstwoord ging de Sint en het gevolg door de Havenstraat naar het raadhuis. Ook daar was een korte toespraak, werd gezongen en poogde de Sint even de mijter op het hoofd van de burgemeester te plaatsen. Veel hilariteit en humor! Hieronder een beeldverslag met sprekende foto’s van de Sinterklaasintocht en de Sinterklaasshows. 

Foto’s staan onder video.
Sinterklaas is weer in het land! (Video Peter Donk / Sliedrecht24)

Foto’s onder:
Sinterklaasintocht Peter Donk / Sliedrecht24 | Sinterklaasshows Hans van der Aa / Sliedrecht24)

MEER VOLGT.

3 gedachten over “Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet aan wal”

  1. Waar was de hoge hoed van de burgemeester? Zijn voorganger Bram van Hemmen had altijd een hoge hoed op.

  2. Prachtig feest voor jong en oud. Van kleuter tot opa en oma.😀😀. Ook goed voor de saamhorigheid van de inwoners van Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld