SGP Sliedrecht viert ‘100 jaar onderweg’ met muzikale avond in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De Sliedrechtse Kiesvereniging van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) vierde zaterdagavond 7 oktober 2023 haar 100-jarig jubileum. In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt werd een muzikale avond gehouden, waarbij verschillende sprekers hun bijdrage leverden. Enkele honderden bezoekers waren daarbij aanwezig.

Verschillende sprekers leveren hun bijdrage tijdens de jubileumavond. Hier is Dick van Meeuwen – landelijk partijvoorzitter van de SGP en inwoner van Sliedrecht – aan het woord. Van Meeuwen kijkt terug op de afgelopen 30 jaar en voegt daar een persoonlijk tintje aan toe. (Foto Hans van der Aa – Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Op de foto ds. Maarten Klaassen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Peter Hoogendoorn (voorzitter SGP Sliedrecht) heette alle aanwezigen welkom. De opening werd verzorgd door ds. Maarten Klaassen, lid van het Hoofdbestuur van de SGP en zelf van 2011 tot 2015 als predikant verbonden aan de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Verder waren er bijdragen van Dick van Meeuwen en (vertrekkend) Tweede Kamerlid van de SGP, Roelof Bisschop. De samenzangavond werd met tussenpozen afgewisseld door bijdragen van deze sprekers.

Samenzang
De samenzang werd op het Naberorgel begeleid door René van den Bos en Mark Brandwijk. Op het programma van de samenzang stonden onder andere: ‘Grote God, wij loven U (bew. Klaas Jan Mulder), ’t Hijgend hert, der jacht ontkomen’ (Psalm 42) en ‘Geloofd zij God met diepst ontzag!’ (Psalm 68). De zangavond werd na ruim twee uur afgesloten met de twee bekende coupletten van het Wilhelmus.

Gemeentebestuur
In Sliedrecht werkt de SGP sinds 1982 samen met de ChristenUnie (eerst RPF, later CU). De eerste SGP-wethouder in Sliedrecht was Piet Noordergraaf (1969). Daarna volgden Bas Korporaal (1986), Henny van Kooten (1998), Hans Tanis (2008) en Piet Vat (2019). Cees Paas is sinds 2022 wethouder van de SGP-ChristenUnie. Hiermee heeft de SGP(-ChristenUnie) fractie al zo’n 54 jaar een wethouder in het gemeentebestuur.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld