SGP Jongeren Merwestreek koesteren zondagsrust

SLIEDRECHT – Er is wat fictie op sociale media woensdag 18 september 2019 over de zondagsrust. Lokale partij Slydregt.NU pleitte dinsdagavond 17 september 2019 tijdens een discussie over de Algemene Plaatselijke Verorderning (APV) in een oordeelsvormende vergadering voor meer mogelijkheden van activiteiten op zondag in het dorp. Daar zijn de SGP Jongeren Merwestreek niet bepaald een voorstander van. 

SGP Jongeren Merwestreek reageerde op Twitter: 

Kerkklok
“Een kerkdienst is ook een evenement”, reageerde Slydregt.NU, “De kerkklok verstoort de zondagsrust van veel Sliedrechters. Dat kan wel? Laten we daarom elkaar de ruimte geven. ’s Ochtends de kerk die de klok slaat en s’ middags vertier, zoals de viering van een Bevrijdingsdag
als deze op zondag valt.” Met dat laatste verwijst Slydregt.NU naar het niet houden van bevrijdingsdag op zondag 5 mei 2019 en wel ‘een bevrijdingsfeest’ op maandag 6 mei 2019 in het Baggerdorp.

Waarden hechten
Een kerkdienst is volgens de SGP Jongeren Merwestreek ‘geen evenement’. “Maar een wekelijks terugkerende gebruik, dat zich al honderden jaren iedere week herhaalt. Daarnaast heeft een kerkklok naast een oproep ook een maatschappelijke functie, dat tevens ook al honderden jaren een gebruik is. Daarnaast, constateren wij dat Slydregt.NU een
partij is, die van tradities houdt. Laten we ook deze traditie koesteren, zolang er een zeer grote groep is, die daar waarde aan hecht”, reageerde de jongerenafdeling. 

7 gedachten over “SGP Jongeren Merwestreek koesteren zondagsrust”

  1. Aan de heer Wink, 5 mei herdenken we niet, maar vieren we. 4 Mei wordt de dodenherdenking “gewoon” in Sliedrecht gehouden, kerken passen hun aanvangstijden aan en veel van de aanwezigen in het publiek zijn ook kerkgangers.

  2. We hebben die regel inderdaad lang gehad. Maar reageren op elkaar mag zeker (weer), als de reactie maar wel slaat op het onderwerp (het artikel).
    Staat overigens in onze regels op pagina ‘Van de redactie’ (vraag en antwoord).

  3. @Redactie: ik heb begrepen dat er niet op elkaar gereageerd mag worden, dit wordt wel gedaan, redelijk ongenuanceerd ook.

  4. Daar kom ik weer
    Speciaal voor dhr. Monster. Zoals ik lees, heeft bij u de tijd stil gestaan. En leef u in het verleden. Als de kerk nu op instorten zou staan, zijn de niet gelovige niet zo gul. Waar ze wel warm voor zouden lopen is de schande die de gelovige de nabestaande van de oorlog slachtoffers aandoen. Geen bevrijdingsfeest op zondag 5 mei. Omdat er dan zondagsrust moet zijn. Dus een bepaalde groep discrimineert en dwingt de andere groep. En het klokgelui wordt de niet gelovige opgedrongen.
    Maar wij willen onze gesneuvelde helden op 5 mei herdenken. Gaat u toch op 6 mei naar de kerk!! Probleem opgelost.

  5. Hoe groot (in procenten van het totaal aantal inwoners van Sliedrecht) is die “zeer grote groep” eigenlijk, die vanzelfsprekend op zondag moet doen (of laten) wat ze goeddunkt maar dat een ander daarbij anno 2019 ook opgelegd wil houden?

  6. Kerkdiensten en evenementen kunnen ook heel goed samengaan.

    Neem nou Big Rivers in Dordrecht.
    Daar staat het podium n.b. naast de kerk.

    Als de kerk begint, stopt het podium en gaat weer verder als de dienst voorbij is.

    Waarom zo moeilijk doen?

  7. Was afgelopen week in Sliedrechts Museum. Las artikel over kerktoren van Grote Kerk die op instorten heeft gestaan. Heel het dorp hield adem in, men wilde toren maar wat graag behouden voor Sliedrecht, ook niet-christenen vonden kerktoren als symbool blijkbaar belangrijk. Het klokgelui hoort bij Nederland, bij de door de Slydregt.NU zo geliefde politici van o.a. de PVV en FvD is het gelukkig geen issue om te klagen over klokgelui van een kerktoren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld