SGP-ChristenUnie ziet graag ontheffing QR-code bij toegang bronbad De Lockhorst

SLIEDRECHT – De fractie SGP-ChristenUnie heeft woensdag 19 januari 2022 vragen gesteld aan het College van B & W over de controle van de QR-code bij zwemles in bronbad De Lockhorst. Raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie) wil weten welke mogelijkheden het college heeft om met exploitant Optisport Sliedrecht in gesprek te gaan om hen ontheffing te verlenen om de QR-code te controleren bij begeleiders van kinderen die zwemles volgen.

Vanuit de samenleving zegt de fractie berichten te krijgen dat kinderen in Sliedrecht niet naar zwemles gaan. Dit omdat hun begeleiders om redenen die voor hen belangrijk zijn geen QR-code kunnen laten zien.

De SGP-ChristenUnie vindt het heel belangrijk dat alle kinderen zwemles kunnen volgen. Dit komt ten goede aan de veiligheid van kinderen. “Op andere plaatsen in ons land wordt bij zwembaden niet gecontroleerd op de QR-code als dit gaat om begeleiders van kinderen die zwemles volgen. Zwemles wordt daar gezien als onderwijs en binnen onderwijs is het niet verplicht om de QR-code te laten zien”, aldus de SGP-ChristenUnie woensdagmorgen.

14 gedachten over “SGP-ChristenUnie ziet graag ontheffing QR-code bij toegang bronbad De Lockhorst”

 1. Kom op dhr. Van der Leeden,

  Het gaat niet om de gordel die u aandoet (heel goed trouwens). Het gaat erom dat als ik in een auto stap ik een voetganger of fietser aan kan rijden. Dát risico kan ik niet voorkomen, behalve als ik ervoor kies nooit auto meer te rijden.
  Niemand moet een ander dan ook dwingen iets wél of niet te doen. Dat kan namelijk niet.

 2. Als ik in een auto stap, doe ik mijn gordels om….
  Dat garandeert niets, maar mocht ik een aanrijding krijgen, dan verminder ik de kans op letsel.

 3. Misschien niet helemaal een goede vergelijking maar als ik met mijn auto iemand aanrijd, tast ik ook iets aan van die integriteit van de ander. Die risico’s kun je gewoonweg niet uit de weg gaan, hoe vervelend en ingrijpend ook.
  Je hebt – ik zeg het voorzichtig – vooral verantwoordelijkheid te dragen voor de eigen integriteit. Dat je wél een afweging maakt met het oog op de risico’s voor je naaste lijkt me heel duidelijk. Maar… dat hoeft dus niet te betekenen dat ik mijzelf sowieso laat vaccineren om het risico voor mijn naaste zo klein mogelijk te houden. Echt een eigen afweging dus waarbij ik wel hoop dat iedereen er goed over nadenkt. Ik ben overigens wel gevaccineerd…

 4. Wat ik mij afvraag is waarom nu volop willen proberen te verplichten om iedereen dit vaccin te laten nemen. Maar het verplichten van de vaccinaties vanaf de geboorte is niet aan de orde. En dat is al vanaf begin der tijden van vaccineren dus om nu te roepen het gaat om een wereldwijde pandemie gaat niet op. Daar zijn andere ziektes ook ooit mee begonnen. Ja ik ben zelf gevaccineerd en ja ook de booster. Nu na zoveel maanden verder in deze pandemie twijfel ik aan het nut hiervan… En betekend het dat ik ergens een QR code moet laten scannen prima mijn keuze. Maar om nu belangrijke zaken zoals onderwijs in welke vorm dan ook af te laten hangen van een corona vaccinatie bij kinderen, dan ook graag een QR code voor volwassenen en kinderen die nergens voor ingeënt zijn dat is wel net zo eerlijk.
  En laten we even wel zijn en allemaal eens heel eerlijk. Voor dit corona gebeuren bekeek iedereen toen ook of iemand wel gevaccineerd was voor wat dan ook voordat je met die persoon in contact ging???

 5. Niet vaccineren kan ook de integriteit van andermans lichaam raken die onnodig ziek kunnen worden.
  Hoe zit het daarmee dan?
  Of telt dat niet mee? Lijkt mij ook zeer ongewenst.

 6. Vaccineren is echt een persoonlijke keuze die raakt aan de integriteit van je eigen lichaam.
  Zwemles is ‘onderwijs’ en de rechter heeft elders al bepaald dat je niet verplicht kunt worden een QR-code te laten zien. Overigens zijn het echt niet alleen gelovigen die zich niet laten vaccineren.
  Houd daarom a.u.b. op om bepaalde bevolkingsgroepen negatief weg te zetten. Dat kan andersom ook met het grootste gemak gebeuren maar is zeer ongewenst en ongepast.
  Daarom: goed plan van deze partijen!

 7. Beste R. de Mul.

  Hoe wordt de veiligheid gewaarborgd? Komen er dan extra regels voor in een
  zwembad met een warm en vochtig klimaat en pashokjes?
  Heeft u gemist dat er steeds meer besmettingen zijn onder kinderen
  en dat er in andere landen al een zorgelijke trend gaande is van steeds
  meer kleintjes die moeten worden opgenomen?
  Het is niet vreemd om te stellen dat een politieke partij wiens achterban
  deels bekend staat om de lagere vaccinatiegraad (ook bij het rijksvaccinatieprogramma)
  wat al jaren een hoger risico voor de volksgezondheid in deze regio betekent,
  eens serieus wil gaan kijken naar dit probleem. We willen allemaal een oplossing hiervoor.
  Het is absoluut belangrijk dat kinderen leren zwemmen, maar keuzes hebben gevolgen.

  In het geval van een virus kunnen persoonlijke keuzes echter gevolgen hebben voor anderen.
  En daar wringt de schoen.

 8. Beste G. de Wit, de fractie SGP-ChristenUnie gaat haar achterban niet oproepen om zich te laten vaccineren. Ook niet om dit niet te doen. Wel of niet vaccineren is een persoonlijke keuze van een ieder. Echter, als kinderen daardoor niet begeleid kunnen worden en daarom geen zwemles volgen, dan zou er volgens ons verder gekeken moeten worden. Het college heeft de bevoegdheid om het handhaven van de controleplicht op te heffen voor deze groep en daarom hebben wij deze vraag gesteld.

  Beste Joop Hartog, sociale ontmoetingen zijn volgens mij van een andere orde als het volgen van zwemles.

 9. Ben het helemaal eens met de drie personen die het bij het juiste end hebben een persoon niet is met afkorting d.s die snap het jammer genoeg nog niet

 10. Vaccinatie komt de algemene gezondheid ten goede. Minstens zo belangrijk …
  Eigen keus om niet te vaccineren, en dit is de consequentie.

 11. Probeert de SGP+CU hun eigen achterban dan ook over te halen
  zich te laten vaccineren?
  Want juist onder hun aanhang is de vaccinatiegraad laag en dat draagt
  niet bepaald bij aan bestrijding van deze pandemie.

 12. Alle respect voor mensen die zich niet laten vaccineren, maar accepteer dan wel de consequenties !!
  Om mijn vrienden te ontmoeten (sociale contacten) moet ik in de kroeg ook een QR code laten zien.
  Voor dergelijke prut argumenten dus geen uitzonderingen maken !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld