SGP-ChristenUnie vindt reclameborden in groenstrook niet fraai

SLIEDRECHT – De SGP-ChristenUnie wil graag dat de gemeente Sliedrecht toegaat naar reclamevrije groenstroken en stopt met de posters in de bermen. Fractievoorzitter Cees Paas stelde dit dinsdagavond 25 juni 2019 voor in de gemeenteraad.

Het gaat om dit soort formaat borden, waar de SGP-ChristenUnie moeite mee heeft. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

De PvdA vond het geen goed idee. “Hoe ziet u het dan voor verenigingen?”, vroeg fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) aan Paas. Het afschaffen van de reclameborden zou ten kosten gaan van de gemeentekas, want er komen dan geen inkomsten meer binnen. “We zouden de onverwachte opmerking van de SGP-ChristenUnie kunnen begrijpen als het om bloot of storende reclame gaat. Maar ik hoor geen argumenten”, sprak fractievoorzitter Peter de Borst (PRO Sliedrecht). Fractievoorzitter René de Munck (D66) suggereerde dan maar de ‘verkiezingsborden’ te gaan gebruiken. “Dat is een andere discussie!”, antwoordde de voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Bram van Hemmen (CDA).

Niet mogelijk
Wethouder Ton Spek (CDA) zegt dat er met het bedrijf dat de borden plaatst een contract is tot 2023. Dat levert elk jaar zo’n € 43.000,–. Spek denkt dat er geen afspraken zijn over de locaties in de gemeente. “Ik weet dat er in het college een discussie oplaait ‘wat een oerlelijke dingen’ en we krijgen soms vragen over de reclame die wordt gemaakt. Een tussentijdse opzegging zit er niet in. Ook na 2023 zal de opbrengst in de begroting zitten, vooralsnog”, legde Spek uit.

1 gedachte over “SGP-ChristenUnie vindt reclameborden in groenstrook niet fraai”

  1. Die onzinborden storen mij al lang.
    Qua verkeersveiligheid is dit een * Bliksemafleider*
    Ontsiert tevens het mooie groen.
    Dus weg met die commercie onzin.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld