SGP-ChristenUnie stelt gezondheidsvragen aan college

SLIEDRECHT – De fractie SGP-ChristenUnie wil dat er zoveel mogelijk feiten boven tafel moeten komen rond de situatie bij Chemours. Donderdag 29 september 2016 heeft de partij een aantal vragen neergelegd op het bordje van het college van B & W. Vooral over de PFOA-zaak.

De fractie wil weten of de veronderstelling juist is dat de door het RIVM vermelde gezondheidskundige grenswaarde nog nader onderzocht wordt? Ook willen de partijen weten of dit betekent dat de gezondheidskundige grenswaarde zoals nu bekend, in de toekomst nog kan veranderen? “Uitgaande van de situatie dat mensen blootgesteld zijn aan PFOA, waarbij momenteel (stel: medio 2016) bij de betreffende mensen een bloedwaarde wordt vastgesteld onder de gezondheidskundige grenswaarde: mag aangenomen worden dat deze mensen per definitie geen (negatieve) gevolgen meer zullen ondervinden m.b.t. hun gezondheid, ten gevolge van blootstelling in het verleden?”, aldus de SGP-ChristenUnie.

Onrust
De fractie wil verder weten of een (wetenschappelijk) verband kan worden aangetoond tussen besmetting met PFOA en gezondheidsklachten en in hoeverre speelt de omvang van de besmetting hierbij een rol? “De onrust over de situatie bij Chemours is het gesprek van de dag. Naar de mening van de fractie van de SGP-ChristenUnie is het van belang om zoveel mogelijk feiten boven tafel te krijgen. Deze zijn van belang voor een goede discussie over de manier waarop omgegaan moet worden met de hele situatie”, stelt de fractie van SGP-ChristenUnie. 

2 gedachten over “SGP-ChristenUnie stelt gezondheidsvragen aan college”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld