SGP-ChristenUnie brengt werkbezoek aan De Hooizolder

SLIEDRECHT – Rien Visser en Arnoud Spruijt hebben woensdagmiddag 7 februari 2018 namens de SGP-ChristenUnie-fractie een bezoek gebracht aan het Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Hooizolder. 

Arnoud Spruijt van de SGP-ChristenUnie (rechts op de foto) in gesprek met Carl van Rijn van het Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Hooizolder. (Foto SGP-ChristenUnie)

De directe aanleiding voor het werkbezoek vormt een opmerking van Carl van Rijn in de media. Van Rijn merkte onder meer op dat er vanuit de politiek weinig aandacht is voor het werk van De Hooizolder. Dat was reden voor Rien Visser en Arnoud Spruijt om de boodschap van Van Rijn zelf aan te horen.

Kennis
NME-centrum De Hooizolder biedt lessen aan voor alle jongeren in Sliedrecht tussen de vier en achttien jaar oud. De Hooizolder verzorgt met beperkte middelen lessen op het gebied van duurzaamheid, milieu en ecologie. Daarnaast worden – grotendeels door vrijwilligers – allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder themafeesten en knutselmiddagen. In de loop van de jaren heeft De Hooizolder kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van duurzaamheid die het graag beter en structureler onder de aandacht wil brengen. 

Duurzaamheidsbeleid
De SGP-ChristenUnie heeft in haar verkiezingsprogramma de ambitie opgenomen dat Sliedrecht binnen één generatie een duurzame en energieneutrale gemeente is. Om die doelstelling te verwezenlijken is het belangrijk dat de gemeente gebruikmaakt van de kennis van het NME-centrum. De SGP-ChristenUnie wil dat in het vervolg organisaties als het NME-centrum proactief betrokken worden bij het ontwikkelen en uitvoeren van duurzaamheidsbeleid.

Een reactie plaatsen