Senioren bezoeken avond over babbeltrucs

SLIEDRECHT – Zo’n vijftig tot zestig senioren bezochten woensdagavond 20 april 2016 de voorlichtingsbijeenkomst over babbeltrucs in appartementencomplex Hof van Sliedrecht.

Burgemeester Bram van Hemmen was ook aanwezig. Hij reikte een kwartetspel uit over financiële uitbuiting van ouderen. (Foto gemeente Sliedrecht)

Het kwartetspel over financiële uitbuiting van ouderen is ontwikkeld door de Politie en Veiligheidsalliantie Rotterdam (VAR) en moet senioren bewust maken van de risico’s van financiële uitbuiting. Verder was er deze avond een presentatie van de wijkagent en maakte de Sliedrechtse toneelgroep ‘Onder Ons’ de praktijk tastbaar door enkele voorbeelden van babbeltrucs na te spelen, zoals een persoon die zich voordoet als loodgieter of als iemand van het gasbedrijf of de thuiszorg. Deze oplichters proberen af te leiden, vertrouwen te wekken of te overrompelen, met als doel kostbare bezittingen te ontvreemden.

Vertrouwen
De avond werd afgesloten met de conclusie dat vertrouwen in mensen centraal blijft staan, maar dat senioren zich bewust moeten zijn van babbeltrucs. “Ze moeten naar hun gevoel luisteren, wanneer ze het vermoeden hebben dat iets niet in de haak is en daarnaar handelen”, aldus de organisatie. Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen aan de wijkagent. Meerdere aanwezigen maakten daar gebruik van.

Bijeenkomst
De avond werd georganiseerd door Politie, Stichting Welzijnswerk en de gemeente Sliedrecht. Op dit moment wordt gekeken of er een mogelijkheid is, om voor de zomervakantie nog een bijeenkomst over babbeltrucs te organiseren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld