Selectie v.v. Sliedrecht niet opgewassen tegen Spijkenisse

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Ook tegen v.v. Spijkenisse, één van de drie of vier titelkandidaten dit seizoen, heeft Sliedrecht het niet waar kunnen maken. Zaterdag 14 oktober 2023 is op eigen veld met 1-3 verloren in een wedstrijd die grotendeels door de gastheren werd gedomineerd.

Levi Wijers (l) in duel met aanvoerder Julien Gret. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht startte voortvarend en tapte uit een heel ander vaatje dan vorige week toen het in de beginfase werd overlopen. Met veel overtuiging en inzet werd getracht Spijkenisse weg te houden van verzorgd voetbal. Toch kwam de eerste kans na een klein kwartiertje voor de gasten toen uit de rebound van een vrije trap Xander Buitenhek net over de lat schoot bij invaller keeper Jasper Sprong. Even later kon keeper Sprong een hoge bal niet in één keer controleren en kon aanvoerder Julien Gret gemakkelijk 0-1 binnentikken.

Aanvallen beperkt
Een dompertje op de aanvankelijk goede start van Sliedrecht, maar even later weer een ongelukkig moment, waarbij Tim van Stek de bal via zijn achterhoofd op de paal zag belanden en zijn eigen keeper Sprong kansloos maakte zodat Rowdy Rijsdijk gemakkelijk 0-2 kon binnenschuiven. Aanvallend bleef het zeer beperkt voor Sliedrecht en was eigenlijk het schot van Ronan Plaisier net over de deklat het enige wapenfeit.

Eer gered
De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef Spijkenisse, dat een goed ingespeelde ploeg heeft, de bovenliggende partij. Sliedrecht moest de gelederen gesloten proberen te houden en kwam sporadisch tot uitvallen, waarbij steeds te weinig mankracht voorin aanwezig was om gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft kon door een misverstand in de verdediging Spijkenisse via Mark Schenk zelfs uitlopen naar 0-3. Kort voor tijd werd de eer voor Sliedrecht nog gered, toen Aaron Bashir vanaf de linkervleugel fraai de tegentreffer binnenschoot (1-3).

Komende weekend
Zaterdag 21 oktober 2023 zijn er geen competitieverplichtingen en wordt in het vervolg van de KNVB districtsbeker competitie een uitwedstrijd in Papendrecht gespeeld tegen v.v. Drechtstreek, aanvang 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld