Selectie DWF nadert koppositie in Nationale Zwemcompetitie

SPIJKENISSE / SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 12 januari 2019 de eerste wedstrijd van 2019 op het programma. In Spijkenisse mocht de ploeg zich opmaken voor het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie (regio west 3e klasse), en dat ging niet zonder succes.

Na twee wedstrijden is de zwemselectie van DWF de nummer 1 op slechts 0,4 seconden genaderd, waardoor zij nog vol meedoen voor de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse van de regio West. (Archieffoto Arjan Baggerman / Eagle Fotografie)

Bij deze wedstrijd geldt dat de snelste zwemmer van een ploeg, per leeftijdscategorie en afstand meetelt voor de punten. Indien een zwemmer 60 seconden doet over een bepaalde afstand, betekend dit dat de ploeg 60 punten krijgt. Uiteindelijk moet je als ploeg, na 4 wedstrijden, zo min mogelijk punten verzamelen om de competitie te winnen. De huidige 2e plaats van de zwemselectie word door DWF dan ook omschreven als een sterke teamprestatie.

Aangemoedigd
Dat het zwemmen in deze competitie een echte teamprestatie moet zijn werd door de zwemmers van DWF al snel duidelijk gemaakt in de estafettes waarmee de wedstrijd begon. Waar er maar vier zwemmers in het water liggen om zo snel mogelijk de afstand af te leggen, werden zij aangemoedigd door de rest van het team en de coaches. Dit resulteerde bij de meisjes (Vera van Houwelingen, Amy Ambachtsheer, Puck Hogendoorn en Liz Bijkerk) in een prima 2e plaats op de 4 x 50 meter wisselslag.

Snelste
Na deze estafette begonnen de individuele afstanden. De zwemmers van DWF wisten in totaal dertien individuele medailles te behalen en er werden ook nog eens twintig Persoonlijke Records (PR’s) verbeterd. De meest opvallende zwemmer qua PR’s aan DWF-kant was Walter Bot. Hij zwemt nog niet zo lang wedstrijden, maar wist drie PR’s te verbeteren en op beide afstanden die hij individueel zwom wist hij de snelste DWF zwemmer te zijn. Ook Thijs Militie baarde opzien door op de 25 meter vrije slag slechts 2 seconden boven het 18 jaar oude clubrecord te eindigen. Daarnaast wist hij ook nog een PR te zwemmen van ruim 2 seconden op de 50 meter schoolslag. Beide races waren goed voor een gouden medaille.

Persoonlijke records en medailles
Er waren verder PR’s voor Amy Ambachtsheer (1x), Silas van Bekkum (1x), Kim Hogendoorn (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (2x), Jan Paul Mosterdijk (1x), Jan Willem Nederveen (1x), Sanne Nederveen (2x), Joelle Paans (1x), Jelle van Tuijl (1x), Kim van Tuijl (1x), Sharon Voorsluijs (1x), Liz Bijkerk (1x) en Sofie van Vliet (1x). Er waren medailles voor Luc Veul (1e en 3e), Jelle van Tuijl (1e en 2e), Sanne Nederveen (2x 1e), Lisa Nederveen (2x 2e), Kim Hogendoorn (1e), Puck Hogendoorn (1e) en Vera van Houwelingen (2e).

Naar Rozenburg
De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is zaterdag 19 januari 2019. In Rozenburg zal dan het derde deel van de vriendschappelijke reeks wedstrijden in het Junioren-Jeugd-Senioren circuit plaatsvinden. Eerstvolgende wedstrijd in de Nationale Zwemcompetitie vind plaats op 9 februari, wanneer de zwemmers van DWF in Rotterdam-Zuid er alles aan zullen doen om mogelijk de eerste plaats in de poule te veroveren.