Secret Santa Sliedrecht verrast tientallen gezinnen en alleenstaanden

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Tientallen families en alleenstaanden in Sliedrecht zijn donderdagavond 19 december 2019 verrast, toen aan de deur werd gebeld en hij of zij bij het open doen als verrassing een flink kerstpakket kreeg overhandigd. Secret Santa Sliedrecht maakte hen heel blij! In totaal zijn 160 pakketten bezorgd. 

Hier is net een tiental pakketten bezorgd bij Zorghuis Alblasserwaard aan de Rivierdijk. Op de foto onder meer ook initiatiefnemer van Secret Santa Sliedrecht Nicole Boer-Boer en rechts de zorgondernemers Theo en Désirée Leeuwestein. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Nog nooit waren het er zo veel! Zes jaar geleden begon het met veertig tot zestig pakketten. “Zelfs vandaag ben ik nog gebeld. Gisteren werd ons duizend euro aangeboden. Daarvan zijn cadeaubonnen gekocht. Mensen konden anderen aandragen en soms zaten daar specifieke wensen bij. In de kerstpakketten zit over het algemeen de wat luxere producten. Lekker eten. Iets dat je normaal niet kan betalen”, vertelt initiatiefnemer Nicole Boer-Boer.

Tekst gaat verder onder tweet.

Samen bezorgen
In de voormalige Groen van Prinstererschool aan de Frans Halsstraat is de afgelopen weken alles verzameld, gesorteerd en ingepakt. Boer deed dat niet alleen. Ze kreeg hulp van Gerjon de Borst, haar dochter Daisy Boer en Paola Penning-Visser. Donderdagavond waren er meer mensen die hielpen met het in auto’s laden van de dozen onder wie verschillende mensen met de politieke achtergrond van de lokale partij PRO Sliedrecht. Vervolgens werden de wijken verdeeld en kon er worden bezorgd.

Niet breed
‘De opdrachtgevers’ voor een pakket komen niet alleen uit Sliedrecht. Boer is trots op de hulp en inzet de afgelopen weken. Dat resulteerde in het samenstellen van 160 pakketten. Donderdagavond was daar dan eindelijk ‘het hoogtepunt’. Het wegbrengen naar adressen, naar mensen die het zo goed kunnen gebruiken. “Het zijn veelal gezinnen, families of alleenstaanden – soms met kinderen – die elke week weer een euro moeten omdraaien. Een aantal heeft het beslist niet breed. Of iemand die alleen is achtergebleven met drie kinderen van wie de partner aan een ernstige ziekte is overleden. Het zal je maar gebeuren! Een aantal mensen in Sliedrecht heeft het niet breed”, zegt Boer. De toename van het aantal kerstpakketten zegt veel. De meeste pakketten worden bezorgd in de wijk Vogelbuurt-Noord en directe omgeving. Soms gaat het om verborgen armoede. Ruim honderd kerstpakketten van Secret Santa Sliedrecht worden donderdagavond bezorgd op een adres waar kinderen wonen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld