Japans restaurant Oishi Fusion

Schoolkinderen oogsten zelfgekweekte groenten bij Sociale Moestuin

SLIEDRECHT – Leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool haalden vrijdagochtend 5 juli 2019 de oogst binnen van hun schooltuintjes bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg 70. Dit werd gevierd met een feestje.

Groenten oogsten, aardappelen rooien …, de kinderen hadden het er druk mee deze morgen. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Na afloop van de werkzaamheden werd met elkaar wat gedronken en aten de kinderen soep, die ter plaatse was gemaakt van de net geoogste groenten.

Schooltuinen
Medewerkers van Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Hooizolder gaven de kinderen de afgelopen periode wekelijks moestuinles. Deze lessen werden daarna in de praktijk gebracht. Regelmatig waren de leerlingen van de school te vinden bij de Sociale Moestuin om het nodige werk te verrichten, zoals het inzaaien. Het resultaat van het harde werken werd voor de leerlingen gaandeweg meer zichtbaar. De zaadjes groeiden uit tot eetbare groenten. Deze vrijdag was het werk voltooid en werd de oogst binnengehaald. De gekweekte gewassen mochten meer naar huis. Volgende week zijn de leerlingen van basisschool De Wilgen aan de beurt om te oogsten. Deze school was net als de Prins Willem-Alexanderschool dit jaar geselecteerd om gebruik te maken van een stukje grond bij de Sociale Moestuin. De organisatie van het oogstfeest was in handen van Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Hooizolder en de Sociale Moestuin.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld