Schoolkinderen maken deze week struikelstenen schoon

SLIEDRECHT – Deze week maken schoolkinderen de struikelstenen in Sliedrecht weer schoon. Bestuursleden van de Stichting Struikelstenen zijn aanwezig en vertellen de verhalen achter de stenen. Zes stenen worden zaterdag 28 mei 2022 vervangen. Op de nieuwe stenen is de toevoeging ‘Merwedegijzelaar‘ aangebracht. 

Ieder jaar worden de stenen door leerlingen van de Sliedrechtse scholen schoongemaakt. Op deze manier houdt de stichting de herinnering aan de ingrijpende gebeurtenissen bij jongeren levend. (Archieffoto Stichting Struikelstenen Sliedrecht)

De planning voor het schoonmaken door leerlingen ziet er als volgt uit:

  • Maandagmiddag 16 mei 2022 om 13.30 uur begint de Prins Wlllem-Alexanderschool bij struikelstenen aan de Rivierdijk 414.
  • Dinsdagmiddag 17 mei 2022 om 13.15 uur begint de Johannes Calvijnschool aan de Scheldelaan op school, waar David Kattenburg te gast is om het verhaal van zijn grootmoeder Martha te vertellen. Voor haar ligt er een steen bij het droevigste huis van Sliedrecht aan de Stationsweg.
  • Vrijdagmorgen 20 mei om 9.00 uur vertrekt de Oranje Nassauschool vanaf de school in de Oranjestraat.
  • Vrijdagmiddag 20 mei om 14.15 uur krijgen de leerlingen van de Henri Dunantschool eerst uitleg op school, waarna enkele leerlingen de stenen in de Wilhelminastraat en Julianastraat gaan schoonmaken.

1 gedachte over “Schoolkinderen maken deze week struikelstenen schoon”

  1. Zo mooi dat de leerlingen van de scholen hierbij betrokken worden. Want dit moet niet vergeten worden wat er met de joden gedaan is in de oorlog.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld