Schelling over ziekte, gezondheid en geloof

SLIEDRECHT – Emerituspredikant en publicist Dr. Piet Schelling komt donderdag 4 februari 2016 naar de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat. Om 20.00 uur spreekt Schelling over ziekte en gezondheid in relatie tot geloven. 

Dr. Piet Schelling schreef over uiteenlopende thema’s, zoals bijbelverhalen, liturgie, muziek, ethiek, symboliek, spiritualiteit, ziekte en gezondheid. Recentelijk schreef hij Mijn gelijk en ons geluk, over de veelkleurige gemeente.

U bent al welkom vanaf 19.30 uur. Dan is er koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

Vragen
Iedereen wil gezond zijn en blijven. Maar we zien dagelijks om ons heen, en soms heel dichtbij, dat onze gezondheid wordt aangetast. In zijn boek ‘Daar word je beter van!’ beschrijft Schelling de ervaringen die hij heeft opgedaan met dit thema. Daarin komen vragen aan de orde als: Wat is de rol van geloof bij ziekte en genezing? Helpt bidden als je ziek bent? Hoe is God vandaag helend onder ons aanwezig? Hoe denken we over alternatieve geneeswijzen.

Steun
Maar ook vragen als: Wat gebeurt er met ons als we ziek worden? Wat doet dat met de omgeving? Hoe kunnen we elkaar bijstaan? Schelling wil met zijn boek mensen helpen met de vragen die op hen afkomen en mensen steunen die om hen heen staan. Deze emerituspredikant en schrijver heeft in verschillende gemeenten gewerkt en was ook missionair predikant in de regio Den Haag en in dienst van de landelijke PKN.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld