Schakers uit regio spelen eerste ronde Vakantietoernooi

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht begon donderdagavond 11 juli 2019 aan het vierde Vakantietoernooi. Inmiddels een goede tradite! Maar liefst 65 schakers kwamen naar activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan om in de zomer door te schaken of weer te gaan schaken.

Het is mooi om te zien dat er ook schakers waren die voor het eerst sinds jaren weer achter een bord zaten onder wie twee oud-kampioenen. In de groepen zelf ging het er stevig aan toe. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

In de hoofdgroep, groep 1, speelden twee oud-kampioenen mee, maar ook een hele groep ‘uitdagers’. Geen van de oud-kampioenen kwam ongeschonden uit de strijd. Nathanael Spaan (winnaar van vorig jaar) moest al in de eerste ronde zijn koning omleggen, nadat hij in tijdnood ten onder ging tegen Eddy Korevaar, terwijl Rik de Wilde in de tweede ronde niet verder kwam dan remise tegen Adrian Mensing.

Kleine verschillen
Aan het eind van de avond was niemand meer zonder puntverlies, want de twee spelers die na ronde 2 nog ongeslagen waren (William Gijsen en Arjan van der Leij) speelden in de laatste ronde remise tegen elkaar. Zo zijn de verschillen nog erg klein en weten we ook dat er nog diverse spelers gaan instromen.   Dit waren alleen maar de eerste schermutselingen.

Van goede huize
In Groep 2 zit o.a. Ron Melger. Hij is weer terug en dat zullen de andere spelers weten ook. Drie overwinningen laten zien dat hij het schaken niet is verleerd en de tegenstanders zullen van goeden huize moeten komen om hem te verslaan. Kort daarachter zitten Jurgen den Haan en Harry Kramer. Beide spelers moesten slechts één remise afstaan en blijven dus vol in de race. Maar ook hier zit het verder dicht op elkaar, dus ook hier zal volgende week weer stevig aan de bak gegaan moeten worden.

Ook huisschakers
Groep 3 heeft ook één koploper: Yuhao Chen. Hij wist al zijn partijen te winnen en zo keurig bovenaan de ranglijst te verschijnen. Chen is hard gegroeid en speelt gedegen. Maar de achtervolgers zitten er kort op. Bijna alle deelnemers die worden verwacht in deze groep waren er, dus hier moet nog wel onderling veel geschaakt gaan worden. In deze poule zitten ook de huisschakers. Die scoren ook al punten en een mooi voorbeeld daarvoor is Simon Kadijk. Jaren niet geschaakt en op avond één al anderhalve punt. Volgende week donderdag is de tweede avond van het Sliedrechts Schaak Vakantietoernooi.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld