Schaker Hartkoren begint sterk in zevende onlinecompetitie

SLIEDRECHT – Maarten Hartkoren heeft schaaktalent geërfd van zijn opa – Henk Barends – en zet zijn talent momenteel om in uitstekende resultaten bij de onlinecompetities bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. In de eerste ronde van de zevende editie wist hij donderdagavond 8 april 2021 namelijk met afstand de koppositie in groep 3 in te nemen.

Met een score van 4,5 punten uit 7 punten bleef Maarten Hartkoren zelfs veel op papier sterkere spelers voor. Na de eerste ronde staat hij dan ook al ruim voor op zijn naaste belagers Louis Liu en Rien Lodder. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Donderdag 15 april 2021 heeft de tweede ronde plaats van deze nieuwe en hopelijk laatste onlinecompetitie.

Klein verschil
In groep 1 was het Teunis den Rooijen die nipt de winnaar van de 1e ronde werd. Fransman Ronald Breedveld kende ook een sterke ronde en miste net de eerste plaats. Wim Pool, Jorik Klein en Wout Boer eindigden op een gedeelde derde plaats op kleine achterstand op de nummers één en twee.

Voorsprong
Groep 2 lijkt een vaste prooi voor Johan van der Griend. Ook nu sloeg de Dordtse routinier hard toe en heeft al een aardige voorsprong op een andere routinier, Alblasserdammer Kees Brinkman. Ook toernooidirecteur Jurgen de Haan en Peter Vis volgen al op respectabele achterstand, maar zullen de achtervolging in de resterende vier ronden zeker nog in gaan zetten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld