Oishi Fusion

Schaker Gijsen winnaar van nieuwjaarsonlinetoernooi

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht is donderdag 7 januari 2021 het nieuwe jaar vlammend gestart. Niet met illegaal vuurwerk, niet met te kleffe, vette oliebollen of met slappe champagne, nee, na een bezinnende online nieuwjaarsspeech van de in september 2021 stoppende voorzitter Jerry van Rekom vlogen de schaakstukken random over de vele beeldschermen.

Na een spannende avond met maar liefst dertig deelnemers bleek schaker William Gijsen het minst in de war te zijn en wist hij de rest achter zich te laten. Hij won het nieuwjaarsonlinetoernooi. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Toernooidirecteur Jurgen de Haan had het Fischer-randomschaak weer van stal gehaald. Dat betekent dat de paarden in de beginstand elders staan, maar ook alle andere zware stukken. Fischer-randomschaak is bedacht door oud-wereldkampioen Bobby Fischer, die af en toe in de war was. En zo lijkt het ook als deze schaakvorm wordt gespeeld.

Randomschaak
Schaker William Gijsen won het nieuwjaarsonlinetoernooi. Wim Pool en Jorik Klein zijn het nieuwe jaar ook goed begonnen met een tweede en derde plaats. De top-5 werd gecomplementeerd door Fransman Ronald Breedveld en de voorzitter. Opvallend was ook de tiende plaats van de toernooidirecteur, die aangaf wel vaker zijn stukken anders te zetten dan gebruikelijk en zodoende met randomschaak wel goed scoort. Arco van Houwelingen en Marcel Klein bewezen het meest in de war te zijn door het random-schaken, want beiden scoorden geen punten. Donderdag 14 januari 2021 heeft de eerste ronde van de vijfde onlinecompetitie plaats. Leden, oud-leden of aspirant leden kunnen zich nog aanmelden via secretaris Robert van Rekom, e-mail: [email protected] 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld