Schaker Gijsen overtuigend winnaar Hemelvaarttoernooi

SLIEDRECHT – Hij won ook al het Nieuwjaarstoernooi en het Paastoernooi en nu
wist schaker William Gijsen donderdagavond 13 mei 2021 met overmacht ook het online Hemelvaarttoernooi bij Schaakvereniging Sliedrecht te winnen. Dat maakt de club zaterdag 15 mei 2021 bekend.

William Gijsen heeft zich binnen enkele jaren tot de topspeler van Sliedrecht opgewerkt. Vanaf de jeugd speelt Gijsen jr. bij Sliedrecht. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Gijsen ging het echt spelen nadat hij enkele seizoen training had gehad van Kees Wessels. Dat rendeert nu nog en met zijn nieuwe toernooiwinst bewijst hij dat hij de sterkste onlinespeler van dit moment is. Velen snakken naar het weer echt schaken in De Havik.

Opvallend
Op ruime achterstand eindigde Arjan van der Leij, ook één van de betere onlinespelers als tweede en weer ver daar achter eindigde Wim Pool als derde. Opvallend in de top 10 zijn de plaatsen van groep-2-spelers Johan van der Griend, Jurgen de Haan en Yaro van Beest. Zij lieten enkele gerenommeerde groep-1-spelers achter zich. Van groep 3 eindigde Jan van Heukelum als hoogste en wel op een veertiende plaats.

Niet meer online
Donderdag 20 mei 2021 begint de jeugd weer in activiteitencentrum De Havik aan de Thorbeckelaan. Eindelijk weer ‘echt’ schaken en nieuwkomers zijn alweer welkom. Aanmelden kan bij secretaris Robert van Rekom: [email protected] De komende weken wordt bekeken wanneer de senioren ook weer fysiek van start gaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld