Schaker Gijsen mag zich ‘Kampioen van de Drechtstreek 2019’ noemen

SLIEDRECHT – Met een mooie score van 5,5 uit 7 is William Gijsen donderdag 20 juni 2019 ‘Kampioen van de Drechtstreek 2019’ (OKD) geworden. Hij eindigde in het door Schaakvereniging Sliedrecht georganiseerde toernooi weliswaar gelijk met Wim Pool, maar Gijsen won het onderlinge duel en werd op grond daarvan de nieuwe kampioen.

Jeugdspeler William Gijsen speelde het afgelopen seizoen op veel toernooien, waaronder het NK, al buitengewoon sterk. Het clubkampioenschap van Sliedrecht was nog net ‘een brug te ver’, maar met de winst in het OKD laat zien dat hij een speler wordt om rekening mee te houden. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De laatste ronde leek nog spannend te worden met vier kanshebbers op de titel. De onderlinge partijen – William Gijsen tegen Niels Mijnster en Wim Pool tegen Jorik Klein – verzandden echter allebei in remise, waardoor het onderlinge resultaat uit de 4e ronde de tie-breaker werd.

Prijsuitreiking
Donderdag 27 juni 2019 is de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de top 3 uit de groepen een prijs krijgt. Tussen de uitreikingen door wordt een vooral gezellig snelschaaktoernooitje gespeeld, waarbij iedereen welkom is. Ook worden het succesvolle tweede en vierde team gehuldigd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld