Schaakvereniging had weekend nodig om winnaar uit te roepen

SLIEDRECHT – De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er niets bij. Na een weekend rekenen heeft toernooidirecteur Jurgen de Haan maandagavond 9 november 2020 de kampioenen van de derde Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bekendgemaakt. Vier spannende rondes hebben schaker William Gijsen als winnaar opgeleverd.

William Gijsen is dé winnaar van de derde Online Competitie in groep 1 geworden. Gijsen staat al jaren te boek als groot talent en dat maakte hij nu volledig waar. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Opvallend dat Gijsen vooral op de hielen werd gezeten door enkele routiniers. Wout Boer maakte zijn naam waar als ‘eeuwige’ tweede. Boer eindigde in veel interne competities als tweede en nu boekte hij in deze digitale versie van de schaakcompetitie hetzelfde resultaat. Op de derde plaats eindigde Teunis den Rooijen, de winnaar van de derde ronde in deze derde Online Competitie.

Spanning teveel
In groep 2 sloegen vooral Dordtenaren toe. Zeer verrassend wist Bert Dobber in deze spannende groep kampioen te worden. Dobber scoorde zeer regelmatig en zo bleef hij stadgenoot Johan van de Griend nipt voor. Veelspeler Van der Griend kende vooral een goede derde ronde, maar de spanning werd hem in de vierde ronde teveel, zodat hij Dobber voorbij zag snellen. Arco van Houwelingen eindigde op de derde plaats.

Mindere laatste ronde
In groep 3 nam Stefan van der Waal in de eerste ronde direct de leiding om deze niet meer uit handen te geven. Een prima prestatie van Van der Waal, die nog niet zo lang lid is. Simon Kadijk dacht nog even kans te hebben, maar ook hier kende de runner-up Kadijk een mindere laatste ronde. Oud-lid Marco de Ruiter liet zien het schaken nog niet verleerd te hebben en eindigde keurig als derde. Donderdag 12 november 2020 begint de vierde Online Competitie, die tot eind van het jaar duurt.