Schaakster Luana Mensing sterk uit startblokken bij PJK RSB 2020

SPIJKENISSE / SLIEDRECHT – Tijdens de eerste speeldag van het PJK RSB 2020 in de categorie C heeft Schaakvereniging Sliedrecht zaterdag 4 januari 2020 in Dana Verheij en Luana Mensing twee sterke vertegenwoordigers. Luana Mensing wist haar eerste drie partijen in winst om te zetten.

Met vaste hand wist Luana Mensing (foto) haar tegenstanders te verslaan. De jongste Mensing moet de eerste plaats delen met Mees Batenburg, die verrassend van Dana Verheij wist te winnen. (Foto via Schaakvereniging Sliedrecht)

Luana Mensing is als vierde geplaatst, maar staat na de eerste speeldag fier aan kop.

Kansen
Dana Verheij is zelfs de grote favoriet en als eerste geplaatst. Ze was sterk uit de startblokken gekomen met twee winstpartijen, maar in de derde partij ging het dus mis. Met 2 uit 3 heeft de nummer 6 van het laatste EK zeker voldoende kansen om nog flink te stijgen.

Tegenstander
Op de tweede en tevens laatste speeldag op 25 januari gaat de strijd verder. Dan zullen er nog 3 partijen volgen. In de vierde ronde zal Luana Mensing speler Mees Batenburg treffen.

Sterk
Opvallend is wel dat beide Sliedrechtse meiden in de Algemene categorie C spelen en dus niet specifiek bij de meisjes. Dat geeft wel aan dat Dana en Luana zich sterk vinden en dat hebben ze in ieder geval op de eerste speeldag bewezen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld