Schaakster Dana Verheij sterk onder mannelijke tegenstanders

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van de vijfde online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het grote talent Dana Verheij (13) opnieuw bewezen dat schaken bij het vrouwelijk geslacht sterk in opkomst is.

Dana Verheij liet donderdagavond 4 februari 2021 veel mannelijke tegenstanders achter zich en eindigde fraai als derde in de totaalstand van de vierde ronde. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Naast de even oude Luana Mensing heeft Sliedrecht de komende jaren flinke troeven in handen bij ‘het damesschaak’, een prima ontwikkeling en een stimulans voor meisjes en dames om ook te komen schaken.

Top
De vierde ronde werd gewonnen door een ontketende Arjan van der Leij, die de voorlopige koploper na vier ronden – William Gijsen – ruim voorbleef en dus ook Dana Verheij. In de strijd om het kampioenschap deed Arjan Kreukniet ook goede zaken en staat momenteel potentieel tweede in groep 1.

Overige groepen
In groep 2 greep Bert Dobber zijn kans om de ontbrekende koploper Jurgen de Haan te naderen. Door een goede ronde heeft Dobber nog voldoende kansen om kampioen te worden. In groep 3 heeft titelverdedigster Camille Breedveld definitief de aanval geopend op koploper Ferhat Erdogan, die na drie goede rondes nu minder in vorm was. In deze groep hebben ook Louis Liu en Stefan van der Waal met nog twee ronden te gaan kansen op het kampioenschap. Donderdag 11 februari 2021 heeft de vijfde en voorlaatste ronde van deze online competitie
plaats. Het is allemaal hier te volgen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld