Schaakroutinier Koppelaar verslaat marathonloper in interne competitie

SLIEDRECHT – Hij was dit seizoen al vaak dichtbij een winstpartij, maar het heeft tot ronde acht van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht geduurd voordat hij een vol punt scoorde. Schaakroutinier Leo Koppelaar wist donderdag 28 oktober 2021 na een lange partij marathonloper André van Dieën te verslaan.

Van Dieën, die net de 42 km van Rotterdam had afgerond, kwam nu wel adem tekort, toen Leo Koppelaar (foto) keihard toesloeg. Een verrassende, maar verdiende zege voor de 74-jarige oud-drogist. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Bovenaan wordt het met de week spannende. Koploper Arjan van der Leij ging verrassend onderuit tegen een ontketende Tim Schakel, die nu bovenaan staat. Schakel wordt echter op de hielen gezeten door Peter van den Bergh, die op fraaie wijze Wim Pool wist te verslaan.

Steeds sterker 
Ook een andere schaakroutinier – Hans Klein – sloeg hard toe en wel tegen jeugdtalent Dana Verheij, terwijl Adrian Mensing in aanvallende stijl Jorik Klein dit keer niet zag ontsnappen aan een nul. Onderaan was er een opvallende winst van Sami Al-Yassin tegen Jeroen Brandsma. Al-Yassin ziet zoon Jabber steeds sterker gaan schaken en wil voorlopig voorkomen dat hij door het talent wordt verslagen. Stefan van der Waal speelde een sterke partij tegen Kees van der Does, die in tijdnood misgreep en tegen een verrassende nul aan liep. Donderdag 4 november 2021 volgt de negende ronde. 

3 gedachten over “Schaakroutinier Koppelaar verslaat marathonloper in interne competitie”

 1. Leo,

  Vanuit Palamos gefeliciteerd met deze mooie overwinning.
  Groet,
  Teus en Gerda Koppelaar

 2. Van harte gefeliciteerd, Leo!

  Met sportieve groet,

  Simon Kadijk

  P.S: in het artikel hierboven wordt een aantal namen genoemd. Eén van die personen heeft van mij het schaakspel geleerd. Die persoon beheerst het schaakspel nu beter dan ik!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld