Samenwerking tussen NME Centrum de Hooizolder en Sociale Moestuin Sliedrecht

SLIEDRECHT – Maandag 4 januari 2021 brengt de gemeente Sliedrecht naar buiten dat er dinsdag 1 december 2020 een samenwerkingsovereenkomst is gesloten door het College van B & W en het bestuur van stichting Sociale Moestuin Sliedrecht gericht op de versterking en continuering van de lopende succesvolle samenwerking tussen het NME Centrum de Hooizolder en de stichting voor het schoolmoestuintjesproject.

De Sociale Moestuin aan de Lijsterweg gezien vanuit de lucht. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl) 

Sinds 2013 wordt samen invulling gegeven aan het moestuinonderwijs binnen de gemeente Sliedrecht. Jaarlijks wordt door het NME centrum aan één groep 5 klas theorie en praktijkles gegeven en krijgt één groep 6 klas de kans om de theorielessen op de Sociale Moestuin in de praktijk te brengen.

Bewustwording
Voor de uitvoering van de samenwerking wordt volgens wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte en Duurzaamheid volgende gemeenschappelijke doelstelling gehanteerd. “Namelijk kinderen door middel van moestuinonderwijs bewust maken van hun sociale en natuurlijke leefomgeving en zo een bijdrage te leveren aan een duurzame en toekomstbestendige samenleving. De samenwerking past daarmee goed binnen de doelstellingen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid en binnen de activiteiten en doelstellingen van de Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht”, schrijft Spek in een College Informatiebrief aan de leden van de gemeenteraad. Gelijktijdig is deze samenwerkingsovereenkomst volgens Spek ook een bekrachtiging en erkenning van de waarde van de Sociale Moestuin voor de gemeente Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld