Samenwerking dierenasiel en Pebbles Kitty Kat Café

SLIEDRECHT / ROTTERDAM – Stichting Dierenasiel Sliedrecht is een samenwerking aangegaan met Pebbles Kitty Kat Café, het eerste kattencafé in Rotterdam. In het café kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het gezelschap van katten. ‘Adopt, don’t shop’, is de gedachte. Er is een crowdfundingsactie opgestart om het project te realiseren.

In het Rotterdams kattencafé kan straks ook worden geknuffeld met Sliedrechtse asielkatjes. (Foto Dierenasiel Sliedrecht)

Dierenasiel Sliedrecht was al bekend met het fenomeen ‘kattencafé’. De initiatiefnemers van Pebbles Kitty Kat Café hebben het Sliedrechtse dierenverblijf benaderd, om samen te werken. Dat meldt voorzitter van Stichting Dierenasiel Sliedrecht, Ginet Balistreri.
 
Kattencafé-avonden
Het Sliedrechtse kattenasiel houdt sinds 2014 al met regelmaat kattencafé-avonden in het asiel aan de Molendijk 165. Balistreri: “Na wat zoeken naar de juiste formule mogen we wel zeggen dat het voor mens en dier een succes is om dit in het asiel te doen”. Pebbles kwam een avondje brainstormen en ervaringen uitwisselen. Daarna is volgens Balistreri besloten tot samenwerking.

Actie
Pebbles Kitty Kat Café wil deze zomer beginnen met het café. Er is € 30.000 nodig om het café te kunnen openen en om de eerste tijd de kosten te dekken. Daarom is een crowdfundingsactie opgezet. Mensen kunnen nu al een kleinigheidje kopen, bijvoorbeeld een hightea in het toekomstige kattencafé. Ze ondersteunen hiermee de actie. Eén of meer asielkatten uit het Sliedrechtse dierenasiel zal een plekje krijgen in het kattencafé in Rotterdam. “We zullen katten selecteren die graag onder de mensen zijn en van aandacht houden en geen behoefte hebben aan wandelingen buiten. Deze katten gaan in het café een gouden mandje krijgen!”, aldus Balistreri.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld