Samen voor Sliedrecht wint Ab Harrewijn Prijs 2022

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Stichting Samen voor Sliedrecht heeft vrijdagmiddag 13 mei 2022 in Rotterdam de Ab Harrewijn Prijs 2022 in ontvangst genomen en een bedrag van € 5.000,–. De Sliedrechtse organisatie behoorde tot de vijf organisaties, die kans maakten op de landelijke prijs. Dat gebeurde op de sterfdag van de in Giessenburg opgegroeide oud-politicus / theoloog (de ‘rode dominee’ werd hij genoemd) en partijvoorzitter.

Hier neemt Samen voor Sliedrecht de Ab Harrewijn Prijs 2022 en het geldbedrag in ontvangst. De prijs werd voor de twintigste keer uitgereikt. De uitreiking van de prijs was in de Pauluskerk in Rotterdam. (Foto Gerard de Haan)

De prijs is voor organisaties / mensen die zich inzetten voor de medemens. Harrewijn zette zich ook in voor mensen, die van weinig geld moesten zien rond te komen. De koopkracht van mensen aan de rafelranden daalt al vele decennia. Voorzitter René Serno van Samen voor Sliedrecht: “Wie ‘arm’ was, had twintig jaar geleden geen voedselbank nodig om rond te komen. Steeds meer mensen zijn afhankelijk van anderen dan de overheid als schild in barre tijden. Soms, zoals in het geval van de toeslagenaffaire, is de overheid zelfs de aanjager van die barre tijden.”

4 gedachten over “Samen voor Sliedrecht wint Ab Harrewijn Prijs 2022”

  1. Een welverdiend compliment aan de werkers van Samen voor Sliedrecht, in het bijzonder aan René Serno. Het was een prachtige middag, met uitdagende nominaties, prachtige zang, mooie woorden en dankbare mensen van Samen voor Sliedrecht.

  2. Ab woonde in Giessenburg en als hij nog geleefd zou hebben was hij zeker langs gekomen op de fiets om de winnaar te feliciteren.

  3. Ik sluit me graag bij Leo aan, teamwerk wordt beloond. Maar, hoewel hij dat niet wil, wil ik toch René Serno een schouderklop geven. Wat hij, in het begin samen met zijn veel te vroeg overleden vrouw, zich zelf wegcijferend, in de geest van Ab Harrewijn,al tientallen jaren heeft gedaan, is voorbeeldig. Een voorbeeld van naastenliefde, solidariteit, tegen de geest van ikke…ikke…ikke. Het was mij een eer daar wat met hem van mee te maken.
    Niettemin: Samen voor Sliedrecht, gefeliciteerd met deze erkenning !

  4. Ik denk dat Ab Harrewijn het hier helemaal mee eens zou zijn geweest. Stichting Samen voor Sliedrecht heeft dit meer dan verdiend!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld