Samen praten over de uitvaart in bibliotheek

SLIEDRECHT – Praten over misschien jouw uitvaart of een begrafenis in het algemeen? Die mogelijkheid biedt de bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan woensdag 27 januari 2016 om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Spreker is o.a. uitvaartondernemer Pim Vernooij uit Ridderkerk. (Foto Vernooij en Wassenaar)

Dan is het mogelijk om met elkaar te praten over dit beladen onderwerp, zonder zwaarmoedig te worden. Een gesprek met thema’s als vernieuwing, traditie en woorddienstbegeleiding. 

Sprekers
De uitvaart is een onderwerp dat we allemaal graag voor ons uit schuiven. Toch is het verstandig om er eens goed bij stil te staan. Misschien juist op een moment dat het niet direct aan de orde is. Aanwezig is de laatste woensdag in januari uitvaartverzorger Pim Vernooij uit Ridderkerk en de meerwaarde die een woorddienstbegeleider kan bieden, wordt uitgelegd door Heidi Blaauw van In Het Hart. Wanneer een uitvaart aan de orde is, moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt in korte tijd. Na afloop is het mogelijk om vrijblijvend met Pim Vernooij en Heidi Blaauw na te praten of een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.

Kosten
In de Bibliotheek Sliedrecht staat een tafel opgesteld met boeken die raakvlakken met het thema hebben. Boeken die jonge kinderen zelf kunnen lezen, maar ook voorleesboeken voor de kleinste kinderen. Daarnaast natuurlijk een uitgebreide serie boeken voor volwassenen over tradities en uitvaartvernieuwing, over rouwverwerking en het belang van de uitleg aan kinderen. Het verhaal van Vernooij sluit aan op het thema en hele ‘gewone’ zaken zullen aan de orde komen. Zo is er steeds meer behoefte aan een persoonlijke invulling van de plechtigheid, waardoor de uitvaart dan ook echt over het leven van de overledene gaat. Ook bestaat er veel onduidelijkheid over de bedragen waar u mee te maken krijgt en is er veel ruis rondom het thema uitvaartverzekering. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld