RTV Holland viert ‘Clown Bassie 80 jaar’

SLIEDRECHT – Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland besteedt donderdag 17 september 2015 tussen 20.00-21.00 uur een uur aan de 80e verjaardag van Clown Bassie, Bas van Toor. Hij is de oudste programmamaker bij RTV Holland.

De omroep is gevestigd in Sliedrecht. Van Toor presenteert vanaf de start van de internetomroep elke zaterdag- en zondagmorgen van 07.00-09.00 uur het programma ‘Kinderen van Holland’. (Foto RTV Holland)

RTV Holland is trots op zijn medewerker. “Bas ken ik persoonlijk al 35 jaar en hij kent mij. Dat hij als clown Bassie met een eigen programma ging meewerken in onze programmering bespraken we al voor ik de omroep ging oprichten”, zegt programmaleider Peter Donk.

Kennis en ervaring
Met Bas van Toor heeft de omroep kennis en ervaring in huis. Donk: “Ik bewonder in Bas zijn activiteiten. Hij zit geen moment stil, kan overal over meepraten en heeft veel meegemaakt, vroeger en tijdens zijn werkzame leven in binnen- en buitenland. Velen kennen hem van Bassie en Adriaan, maar vergeet niet de tijd van de Crocksons met optredens tot in Brazilië. Bas en Aad waren een graag geziene act. Toen ik twaalf was leerde ik Bas en Aad kennen, omdat mijn vader decorbouwer voor hen was. Ik heb een deel van hun carrière van dichtbij zodoende mogen meemaken. We kennen elkaar al zo lang.” 

Mondharmonica
RTV Holland feliciteert Bas van Toor niet alleen met een prachtige bos bloemen. Daar hoort wat meer bij vond Donk. “Donderdagavond willen we de andere kant van Bas laten horen. Bas, de musicus, de liedjesschrijver, de man van composities en van teksten. De man die zo fantastisch mondharmonica kan spelen. Donderdagavond willen we Bas laten klinken op RTV Holland. Met zijn muziek, muziek die hij speelt en dat als een virtuoos kan brengen.” ‘Bas van Toor op mondharmonica’ snoept het laatste uurtje van ‘Als de avond valt…’ donderdagavond weg. 

RTV Holland is via internet te ontvangen. Klik op de luisterbutton rechtsboven op de website (of rechtsboven op de website van Sliedrecht24) en je luistert mee. Ook via het RTV Holland – luisterplatform NLRadiostations kan worden meegeluisterd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld