RTV Holland begint met ‘Nieuws uit Nederland’

SLIEDRECHT – Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland begint vanaf zaterdag 5 maart 2016 met het programma ‘Nieuws uit Nederland’. Het programma is elke zaterdag te beluisteren van 18.00 – 18.30 uur. 

Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland heeft een groot aantal gepresenteerde en non-stop programma’s. De omroep is gevestigd in Sliedrecht en bestaat in juli aanstaande twee jaar. (Foto RTV Holland) 

Het programma blikt terug op de voorbije nieuwsweek. “We vatten de nieuwsweek samen in een half uurtje en doen dat met veel informatie en korte fragmenten. Je mag het vergelijken met het vroegere Nieuwslijn Europa van voorheen Radio Nederland Wereldomroep”, zegt RTV Holland – programmaleider Peter Donk.

Carillon
‘Nieuws uit Nederland’ is de opvolger van het programma ‘De Week Die Was’. Donk: “Dat programma werd tot eind vorige jaar wekelijks extern gemaakt op RTV Holland door oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep. Doordat de financiering van dat programma stopte, verdween het programma. Wij zijn op zoek gegaan naar een opvolger en besloten het programma zelf te gaan produceren. Vanaf begin maart beginnen de uitzendingen.” Voorafgaand aan de Europa Uitzendingen wordt als de voormalige RNW-herkenningstune ‘Merck toch hoe sterck’ gebruikt. “Bekend als het carillon van Hilversum. Ik herinner me nog dat als mensen op de camping afstemden op de wereldomroep, die tune galmde. De tijd is anders. Was het toen nog zoeken op de Korte Golf. Dat is met internetradio eenvoudiger. Je zoekt de website en klikt op de luisterbanner en je luistert radio. Maar de tune komt terug”, zegt Donk. 

RTV Holland
Dé Nederlandse internetomroep bestaat sinds juli 2014 en zendt sinds half november 2014 constant uit. De studio staat in Sliedrecht. De omroep richt zich met de programma’s op luisteraars binnen Nederland en op Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland wonen. RTV Holland is een stichting en werkt uitsluitend met vrijwilligers, die in hun vrije tijd programma’s maken. Vaak vanuit hun thuisstudio. Een groot aantal heeft een ruime ervaring in de journalistiek of in de omroepwereld. De inkomsten van RTV Holland komen uit reclame en van leden van de ‘Club van 100’. RTV Holland werkt lokaal samen met Sliedrecht24.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld