Royal Van der Leun tekent contract voor Multi Purpose Pontoon

SLIEDRECHT – Royal Van der Leun heeft een contract getekend met scheepswerf CRIST S.A., gevestigd in Gdynia in Polen, voor de levering van de volledige controlekamer, een VFD-container en een transformatorcontainer voor het Multifunctionele Pontoon van het Femern Link Contractors-project.

Op de foto het tekenmoment met v.l.n.r. Adrian Klimowicz (hoofd afdeling inkoop en projecten Crist), Joanna Jodinis (contractbeheerder Crist), Martin den Breejen (CEO Royal Van der Leun) en Peter Overbeeke (senior accountmanager Royal Van der Leun). (Foto Mirjam van der Vlies / Royal Van der Leun)

Het Multi Purpose Pontoon wordt gebruikt om een ​​grindbed op de zeebodem te leggen onder het tunnelelement dat Duitsland (Fehmarn) en Denemarken (Lolland) verbindt.

Werkzaamheden
Het pontoon heeft een romplengte van 130,2 m en een totale lengte tot 149 m inclusief transportbanden. De totale breedte is 48 meter. Het pontoon biedt plaats aan maximaal negentien personen, die in twee ploegen werken. De unit krijgt twee grindbunkers die elk tot 7.000 ton grind kunnen vervoeren. Het op afstand bestuurbare gereedschap voor het storten van grind, de zogenaamde SDT, wordt van onder het MPP tot 46 meter onder de waterlijn neergelaten waar het grindbermen aanbrengen. Deze dienen als fundering voor een onderwatertunnel. 

Aanbevolen
“De combinatie van een hoge mate van automatisering en state-of-the-art positioneringstechnologieën zorgt voor een nauwkeurige plaatsing van de grindfunderingen. Royal Van der Leun is erg blij dat één van onze trouwe klanten DEME Group ons heeft aanbevolen voor dit project wat een goede relatie laat terugzien”, zegt Royal Van der Leun, dat uitkijkt naar de samenwerking en een langdurige relatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld