Royal IHC levert nieuw kabellegsysteem aan Boskalis

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – Scheepsbouwer Royal IHC is verheugd met een belangrijk contract van Boskalis uit Papendrecht voor de levering van een geavanceerde modulaire kabellegspread (MCLS). Dat bericht het bedrijf dinsdag 23 augustus 2022. Het ultramoderne kabellegsysteem zal worden gebruikt voor de installatie van inter-array stroomkabels en het kabelbeschermingssysteem in offshore windparken.

Het hoofdkantoor van Royal IHC in Kinderdijk. Het bedrijf is er trots op haar prestigieuze klant Boskalis te ondersteunen in de ontwikkeling van de duurzame energie-industrie. (Foto Royal IHC)

Het systeem heeft een aantal geavanceerde functies die de klant een duidelijk voordeel zullen bieden tijdens normale kabellegwerkzaamheden. Royal IHC levert de gehele spread inclusief verhoogde kabelbaan, glijbanen, werkhabitats, kwadranthanteringssysteem, actieve deiningsgecompenseerde lier, A&R-lieren en deklieren. Deze wordt geleverd met een geïntegreerd besturingssysteem dat een koppeling maakt tussen nieuwe en bestaande apparatuur van de klant.

Trackrecord
De veiligheid van apparatuur vormt de kern van alle door Royal IHC ontworpen apparatuur en de MCLS wordt geleverd met een nieuwe generatie gecentraliseerd controlekabine. Er is ook zorgvuldig nagedacht over de mobilisatie van het schip, waarbij gebruik is gemaakt van een geavanceerd modulair systeem dat de inspanning, het tijdschema en de risico’s die traditioneel met deze fase van een campagne gepaard gaan, minimaliseert. Dit systeem draagt volgens Royal IHC bij aan het uitgebreide trackrecord van het bedrijf in de kabellegmarkt. Het laat de voortdurende toewijding van het bedrijf aan de duurzame industrieën zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld