Royal IHC bouwt baggerschip in China

SLIEDRECHT / KINDERDIJK – In opdracht van de DEME Group in België ontwerpt, bouwt en levert Royal IHC een multifuncioneel 15.000 kubieke meter grote sleephopperzuiger. De bouw vindt plaats in Guangdong, in China, onder toezicht van IHC. 

Een animatie van het bestelde schip. Het vaartuig zal de naam Bonny River krijgen en worden geleverd met een uitgebreide zuigbuis en een aanvullende zuigleiding met sleepkop. (Animatie Royal IHC)

Het zal volgens Royal IHC het eerste schip worden van de DEME-vloot met een ‘gesloten watercircuit’, waardoor baggeren in ecologisch kwetsbare gebieden geen probleem is. De hydrodynamische romp en de dual-fuel motoren (diesel en LNG) zorgen voor verdere optimalisatie van het brandstofverbruik en een minimale CO2-uitstoot. Het schip is ook geschikt te werken in ondiep water en krijgt als certificering een ‘Green Passport’ en een ‘Clean Design’. Het wordt dus een milieuvriendelijk schip.

China
De Bonny River is vernoemd naar een rivier in Nigeria. Het is tot nu toe de derde sleephopperzuiger die de DEME Group heeft besteld bij Royal IHC. De andere schepen zijn de Minerva en de Schelde Rivier. “We zijn erg trots dat DEME ons hun sleephopperzuigers sinds 1992 laat bouwen”, laat Bram Roelse, CEO Royal
IHC, weten, “Deze nieuwe opdracht bewijst dat we met onze turnkey leveringen kunnen concurreren op de internationale markt.” Royal IHC lvert alle elektrische en hydraulische installaties en het automatiseringssysteem. 

2 gedachten over “Royal IHC bouwt baggerschip in China”

  1. Je hebt helemaal gelijk hier in sliedrecht hebben ze alle voorzieningen.
    En daar niet en de vakmensen hoeven niet worden ontslagen
    beetje fout bezig ihc

  2. Jammer dat de directie van IHC niet beslist dat het in Nederland gebouwd mag worden. Het zijn een paar honderd manjaren werk. De ophanden zijnde ontslagen zouden op die manier overbodig zijn en DEME krijgt dan, als trouwe klant, de kwaliteit die het bij IHC gewend was.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld