Rotterdamse burgemeester Aboutaleb niet eens met Sliedrechtse eerste burger

SLIEDRECHT – De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft zaterdag 15 januari 2022 kritiek op de Sliedrechtse burgemeester Jan de Vries (CDA). Aboutaleb is bij de regionale omroep Rijnmond kritisch naar collega’s die bijvoorbeeld horecaprotesten oogluikend toestaan. Aboutaleb: “Dat kan en mag helemaal niet. Regels zijn er om te worden gehandhaafd.”

Aboutaleb verwees daarbij naar de Wet openbare manifestaties. Burgemeester Jan de Vries legt bij Rijnmond uit waarom: “Wij hebben begrip voor de horecaondernemers en ook dat zij aandacht willen vragen voor hun situatie. Ik heb hen laten weten dat ik deze actie zie als een manifestatie en deze onder voorwaarden eenmalig toesta”, legt De Vries uit aan de Rotterdamse zender. Horeca in Sliedrecht is zaterdag 15 januari 2022 tussen 12.00 – 17.00 uur open. 

13 gedachten over “Rotterdamse burgemeester Aboutaleb niet eens met Sliedrechtse eerste burger”

 1. Ik ben het eens met Aboutaleb. Ofschoon ik niet persé achter alle beperkende maatregelen sta ihk COVID, maar dat is principieel niet relevant. Ons systeem functioneert niet als het ene overheidsinstituut (Burgemeester ic) toestaat dat de regels die het andere overheidsorgaan (in dit geval de wetgever die we met zijn alle hebben gekozen) heeft gegeven, terzijde wordt gelegd, wordt het wel erg ingewikkeld om te weten waar we ons wel en wat we ons niet aan moeten houden. En natuurlijk gun ik onze ondernemers dat ze weer snel hun deuren kunnen openen. Wat mij betreft gisteren al.

 2. Super actie trots op mijn Sliedrecht en je heb normaal een live came bij de koopgoot. Maar die deden het allemaal niet. Het weekend kon je toevallig niet kijken. Maar ook bij het Zuidplein was het gezellig ….. Dus schoenmaker blijf bij je leest. Kijk naar je eigen stad en vergelijk het niet met mijn dorp want waar was je toen bevrijdingsdag niet gevierd mocht worden op zondag ? Toen was het overal feest en was hier alles dicht.

 3. Oh de horeca mag niet open maar burgemeester aboutaleb heeft u gisteren Zuidplein gezien hoe druk het was en waar niet iedereen met een mondkapje op liep dat mag dan weer wel ,nou sorry hoor er word hier gewoon mensen hun geld afgepakt door ze dicht te houden wat is dit toch hier in Nederland wat een krom iets gooi gewoon alles open en niet de 1 wel en de horeca niet wat een bullshit allemaal hier in dit kromme Nederland, aboutaleb neem een voorbeeld aan deze burgemeester die heeft hart voor de medemens ik hoop u ook

 4. Aboutaleb moet maar eerst zorgen dat Rotterdam goed draait. De gras bij de buren is groener dan bij jou zelf, dus denk hier goed over na Ataleb. Alle burgemeesters moesten zo zijn eigen gemeente steunen dan hadden wij niet voor niets zoveel zaken zien kapot gaan, vergoeding krijgen ze nier is wel genoeg geweest zo lekker alles opengooien anders gaan de mensen toch naar de buurlanden als België en Duitsland

 5. Burgemeester van Rotterdam moet zich alleen bemoeien met het beleidsplan van Rotterdam en niet met Sliedrecht.

  Maar dat heeft te maken met (…).

  C van Dam

 6. Ik sluit me aan bij alle voorgaande berichtjes: complimenten voor de burgemeester voor zijn betrokkenheid bij de Sliedrechtse middenstand en horeca!

 7. Kritiek op een burgemeester die zijn ondernemers steunt, wij waren heel blij met deze steun.
  Alleen maar lof voor deze actie

  Café korevaar

 8. Niet normaal dat onze burgemeester hierop wordt aangevallen door een collega burgemeester die waarschijnlijk dit weekend te kampen heeft met een overvolle binnenstad met een koopzondag op 16 januari. Onvoorstelbaar dit.

 9. Eindelijk een burgemeester die wel voor zijn bewoners opkomt.
  Ahmet Aboutaleb kan zich beter meer zorgen maken om zijn eigen stad.
  Ergste armoede in Nederland is in Rotterdam.
  En dat is niet het enige.

 10. Had eerlijk waar niet van burgemeester de Vries verwacht dat hij dit zou toestaan. Complimenten, hart voor de ondernemers die reeds zo zwaar getroffen worden. Want wie gelooft nou nog dat het gesloten houden van horeca ons van de ondergang red…

 11. Een mooier compliment had de burgemeester van Rotterdam onze burgemeester de heer de Vries niet kunnen geven , Een mooie erkenning dat de heer de Vries wel empathie met de bevolking heeft en voor deze op wilt komen .
  Gelukkig ziet onze burgemeester in hoe de horeca beetje bij beetje financieel gewurgt wordt door empathieloze Haagse producten(ja producten) die geen enkele affiniteit met de werkelijkheid hebben .
  Dat vind ik . Gr Henkie .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld