Rotary Sliedrecht en bakkerij Soeteman doneren pepernoten aan voedselbank

SLIEDRECHT – Rotary Sliedrecht en bakkerij Soeteman hebben zaterdagmorgen 18 november 2023 zo’n 50 kg pepernoten en kruidnootjes aan Voedselbank Sliedrecht overhandigd. Dit initiatief van de Rotary is ter ere van het 100-jarige jarig bestaan van de Rotary in Nederland.

De overhandiging van de nootjes zaterdagmorgen met op de foto v.l.n.r. Gerda de Jong en Bas Groenendijk (bestuursleden voedselbank), Rob Schoevaart (voorzitter Rotaryclub Sliedrecht e.o.) en Anja Rijlaarsdam (Districtsgouverneur Rotary). (Foto Miranda Visser)

De leden van Rotary Sliedrecht e.o. zijn ondernemers en slaan de handen ineen om iets terug te doen voor de samenleving vanuit hun beroep en betrokkenheid daarbij. Daartoe heeft de club eerder initiatief genomen voor het tweejaarlijkse Baggerfestival en organiseert zij als fundraisers onder andere een jaarlijkse wijnactie. Met een knipoog naar de intocht van Sinterklaas die vandaag ook plaatsvond, besloot de Rotary samen met Soeteman wat lekkers te regelen voor de cliënten van de voedselbank om ze zo toch een feestelijk gevoel te bezorgen bij deze bijzondere dagen.

Onderdeel
De gift is onderdeel van een fietsestafette ter ere van het genoemde jubileum van Rotary Nederland. Deze fietsestafette begon zaterdag 28 januari 2023 in Noord-Holland en gaat langs alle 500 clubs in zeven districten, waarna hij eindigt in Zeeland waar een voedselbos is aangepland. Afgelopen week ging de route door de Alblasserwaard en vandaag gaan de fietsers van Rotaryclub Sliedrecht op pad naar Rotaryclub Gorinchem. Het was nog een aardige logistieke puzzel, omdat door de landelijke intocht van Sinterklaas in Gorinchem veel wegen afgesloten zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld