Rotary Sliedrecht e.o. zoekt nieuwe goede doelen

SLIEDRECHT – Donaties van Rotary Sliedrecht e.o. gingen onder meer naar een rolstoelbus voor verpleeghuis Waerthove, Beleef TV Tiendwaert, Maaltijdbus St. Welzijnswerk Sliedrecht, kantine scouting Lutine-Zilvermeeuwen Hardinxveld-Giessendam, kantine korfbalclub SKC Merwede/Multiplaat en monument Merwedegijzelaars. Nu is de Rotary Sliedrecht e.o. op zoek naar nieuwe goede doelen.

“Door de coronapandemie merken we dat veel initiatieven stil liggen en dat aanvragen wat opdrogen. Nu de wereld langzaamaan weer van slot gaat, willen wij een oproep doen om een aanvraag in te dienen”, zeggen Karin Struijk, voorzitter Community Commissie en voorzitter Gerrit Alblas van Rotary Sliedrecht e.o. (Foto Rotary Sliedrecht e.o.)

Het accent om in aanmerking te komen als ‘goed doel’ zijn initiatieven die gericht zijn op de verbetering van de leefbaarheid in de regio. “De commissie beoordeelt de aanvraag op criteria zoals: verbetert het initiatief de leefbaarheid in de regio, is het open voor iedereen, is er een sluitende begroting, heeft de aanvrager recent nog een aanvraag gedaan en dergelijk”, vertelt Karin Struijk, voorzitter Community Commissie Rotary Sliedrecht e.o.

Verzoeken
Aanvragen kunnen het hele jaar door worden gedaan. Struijk: “Maakt niet uit wanneer deze wordt gedaan. Het clubjaar loopt van juli t/m juni, dus hoe eerder hoe beter. Reguliere donaties zijn tussen de € 500,– en € 1.500,– maar voor bijzondere projecten kunnen uitzonderingen worde gemaakt. Vorig jaar hebben wij ca. € 8.000 uitgegeven voor de actie ‘waardering zorg & steun horeca’. Dit was een actie waarbij we bij de lokale horeca waardebonnen hebben gekocht om die vervolgens als blijk van waardering thuiszorgmedewerkers te overhandigen. Het mes sneed daarbij aan twee kanten!” Aanvragen kunnen per e-mail worden gestuurd naar:  [email protected]

Rotary
Rotary Sliedrecht e.o. is een lokale serviceclub die aangesloten is bij een wereldwijde organisatie. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: “Service above Self”. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingsprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van (vak)kennis en ervaring. Rotary is niet religieus of politiek geëngageerd, maar biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke en maatschappelijke leiders. Rotary Sliedrecht e.o. heeft ongeveer 40 leden.

3 gedachten over “Rotary Sliedrecht e.o. zoekt nieuwe goede doelen”

 1. Beste meneer Nieuwkoop,
  Hiermee wil ik graag reageren op ue oproep voor aanmelding van goede doelen.
  Ik ben voorzitter van Stichting Buitenhof uit Hardinxveld-Giessendam en wij zijn een ouderinitiatiuef.
  Wij hebben een woongroep voor 12 verstandelijk beperkten. Onze stichting is afhankelijk van giften en donaties. We hebben in het verleden al eens een bijdrage van jullie mogen ontvangen waar we heel dankbaar voor zijn.
  Toch hebben wij ook nu weer sponsoring/giften nodig voor onze bewonersgroep. Zo willen we graag een 2e schuurtje voor stalling van fietsen en een overkapping voor de bewoners.
  Ook willen we graag onze ruimte op de verdieping aanpassen zodat er verschillende activiteiten kunnen worden georganiseerd voor de bewoners. Dit vraagt extra voorzieningen, inrichting etc.
  Graag wil ik met u de mogelijkheden voor de Rotary met u bespreken. Ik ben bereikbaar op tel. nr: 0612150117. Alvast bedankt.

 2. op tv wordt veel gevraagd voor dat doel of dat doel. mogenlijk kijken is in regio ook zoiets nood Maar een idee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld