Japans restaurant Oishi Fusion

Rookwolken grote brand in Dordrecht waren in Sliedrecht-West te zien

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Bij Sliedrecht-West waren maandagavond 1 april 2019 zwarte rookwolken te zien. Niet gevaarlijk, maar dus wel zichtbaar. Oorzaak was een grote uitslaande brand bij het bedrijf Peute Recycling aan de Veerplaat in Dordrecht. Het vuur werd zowel vanaf de wal als vanaf het water met een blusboot bestreden. Het bedrijf stond volledig in brand.

Rookwolken waren te zien in Sliedrecht-West. De rook trok naar het westen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het vuur werd rond 19.45 uur ontdekt bij het papierrecyclingbedrijf. Om de verspreiding van de rook te onderzoeken, werd een meetploeg gealarmeerd. De Waarschuwing Verkenning Dienst (WvD) van Brandweer Sliedrecht werd ook opgeroepen om metingen te verrichten. Brandweer Sliedrecht ging met een tankautospuit voor herbezetting van de karzerne Poldermolen naar Papendrecht. Ook ging het grootwatertransport, ‘geparkeerd’ bij Brandweer Sliedrecht, naar Dordrecht. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Gevangenis
Hulpdiensten schaalden op naar grip 2, een zeer grote brand waarbij de brand bij de papierverwerker effect heeft op de directe omgeving. Er waren vallende roetdeeltjes in de wijde omgeving en bij de brand kwam veel rook vrij. Bij de penitentiaire inrichting werd de ventilatie uitgezet. De rook stond later op de avond richting de gevangenis. Boven het gebied vloog enige tijd de politiehelikopter.

Dinsdag 2 april 2019 verandert de windrichting. “De wind ruimt straks van zuidoost naar zuid en neemt toe tot matig, de rook trekt dan in noordelijke richting”, schrijft weerman Ed Aldus van RTV Rijnmond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld