Rode kaart funest voor Sliedrecht

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Ook in de uitwedstrijd tegen de amateurs van Sparta kon Sliedrecht zaterdag 23 maart 2024 geen punten sprokkelen. In een aardig gespeelde eerste helft kon de schade beperkt blijven, maar in de tweede helft moest (met 10 man) een 4-0 nederlaag worden geïncasseerd.

Cedric Tokromo wordt zwaar op de huid gezeten door verdediger Yannick v.d. Sman. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht trad op de geschorste Juthlen Castillo na, in dezelfde opstelling aan als vorige week. Gedurende zeker dertig tot veertig minuten wisten beide partijen elkaar goed in evenwicht te houden en ontstonden er aan beide kanten wat kansen. De harde wind die schuin over het veld stond maakte het soms moeilijk om over verre afstanden zuiver te passen.

Eigen rechter
Enkele minuten voor de pauze ontstond bij een hoge bal voor het Sliedrechtse doel enige verwarring, waarvan Max Driessen eenvoudig profiteerde (1-0). In de laatste minuut werd Aaron Bashir opnieuw het slachtoffer van duwen en trekken, iets wat al diverse malen was voorgekomen. Dit keer speelde hij eigen rechter door een slaande beweging, wat hem de rode kaart opleverde. Met deze tegenslag voor Sliedrecht brak de rust aan.

Onverwachte tegenvaller
Direct na rust, terwijl het publiek nog niet of nauwelijks zijn plaats had ingenomen, scoorde Jordi van Buren onverwacht de 2-0. Een tweede onverwachte tegenvaller voor Sliedrecht dat vanaf dat moment een verloren wedstrijd speelde. Sparta had bereikte wat het wilde, nl. een comfortabele voorsprong en Sliedrecht moest dit met 10 man proberen recht te breien.

Strafschop
Het restant van de tweede helft was daarom een verplicht nummer, waarbij de score een kwartier voor tijd opliep naar 3-0. Een toegekende strafschop die Jordi van Buren zijn tweede goal zou betekenen, werd goed gestopt door keeper Jasper Sprong. Toch werd het in de slotfase nog 4-0 toen een hoge voorzet (te) gemakkelijk werd ingekopt.