Robin Vermeulen wint op NK 200m en NK 400m vrije slag

EINDHOVEN / SLIEDRECHT – Robin Vermeulen (12 jaar) uit Sliedrecht heeft het afgelopen weekend goed gepresteerd op het Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK) lange baan. Ze won in Eindhoven het Nederlands Kampioenschap (NK) 200m en 400m vrije slag.

Robin Vermeulen (wit shirt) mag zich twee keer Kampioen van Nederland noemen en wel op de 200m vrije slag en de 400m vrije slag, hier was zij de allersnelste bij de junioren 1.

Het NJJK was van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni 2019. Robin Vermeulen zwemt bij MNC Dordrecht en wordt getraind door Gerard Agterdenbos. Voor het  NJJK koos ze ervoor op zes afstanden uit te komen, verdeeld over drie dagen. Ze zwom dit toernooi de 50m, 100m, 200m en 400m vrije slag, de 100m rugslag en de 400m wisselslag. Ze had zich overigens met negen limieten geplaatst.

Prijzen en records
Naast de eerste plaatsen op de 200m en 400m vrije slag won Robin Vermeulen meer prijzen. Op de 50m vrije slag en de 100m rugslag werd ze tweede en op de 100m vrije slag en op de 400m wisselslag heeft ze een mooie derde plaats behaald. De jeugdige Sliedrechtse heeft op al haar afstanden haar persoonlijk record (pr) verbeterd en op de 400m wisselslag er zelfs 11 seconden van af gezwommen. Ook heeft Robin Vermeulen vijf clubrecords verbeterd bij haar zwemvereniging MNC in Dordrecht. Het is nu nog twee weken trainen. Dan is het vakantie en begint in augustus alweer de training voor het nieuwe seizoen.

2 gedachten over “Robin Vermeulen wint op NK 200m en NK 400m vrije slag”