Replica schilderij de Nachtwacht onderdeel kunstweek zorgcentrum Parkzicht

SLIEDRECHT – De levensgrote replica van Rembrandts beroemde schilderij de Nachtwacht is aangekomen in zorgcentrum Parkzicht aan de Lijsterweg. Dat bericht woensdag 7 juli 2021 Stichting Waardeburgh.

Mevrouw Penninx-Booij mocht de tentoonstelling officieel openen. Met de komst van de Nachtwacht is de Kunstweek in Parkzicht afgetrapt. Sinds de zomer van 2020 stuurt het Rijksmuseum de replica rond langs verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland. Een sympathieke actie om kunst naar de bewoners toe te brengen. (Foto via Stichting Waardeburgh)

Want kunst is niet alleen iets om naar te kijken en te bewonderen, maar vooral ook om zelf te beoefenen. De bewoners van Parkzicht gaan komende week onder andere aan de slag met schilderen, kleien en een dansworkshop. Ook komt theatergroep Vivendi optreden. “Kunst stimuleert de hersenen,” vertelt activiteitenbegeleider Sera Quik-Vruggink. “Dat niet alleen, zelf iets creëren geeft vooral veel plezier, voldoening en trots. Dat maakt kunst zo waardevol.” Met de Nachtwacht in huis is er aan inspiratie in ieder geval geen gebrek. De replica blijft maar liefst twee weken tentoongesteld in Parkzicht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld