Rechter zegt dat door deel Kerkbuurt verkeer mag

SLIEDRECHT – De beslissing is gevallen. Deze week is de uitspraak van de rechter omtrent de bezwaren van de Belangenvereniging Kerkbuurt Oost BKO bekend geworden. Er mag verkeer door het laatste stukje Kerkbuurt. Na bijna vier jaar van strijden tegen het verkeer door de Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost (BKO) heeft de rechter daartoe besloten.

Kerkbuurt-Oost. Daar mag straks autoverkeer komen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Teleurgesteld zijn de negen ondernemingen en de bewoners zeker. Maar naast onbegrip heerst ook berusting. “Eigenlijk hadden we een paar maanden geleden al verloren”, aldus woordvoerder van de BKO Anne de Vries, “Toen was namelijk bekend geworden dat Kom Aan Tafel besloot te vertrekken uit de Kerkbuurt, mede door de dreiging van het verkeer. Hoofdzakelijk voor die jonge horeca ondernemers hadden we ons verenigd.”

Hoger beroep?
Het proberen de broodnodige horeca te behouden voor de gehele Kerkbuurt was destijds volgens De Vries één van de doelen. “Een Kerkbuurt nieuwe allure geven met een plan dat horecagelegenheden biedt aan de ‘kop’ (gebied Spek & Bonen – red.) ‘midden’ met brasserie De Dijk en dus Kom Aan Tafel ‘op de staart’ was zeker mogelijk”, aldus De Vries, “Na toestaan van verkeer komt de woningbouw aan de zuidzijde van “ons markante stukje” steeds dichterbij. Zeker gezien het feit dat Kerkbuurt Oost het enige stukje winkelgebied is zonder leegstand. Onbegrijpelijk zaak die winkels af te scheiden van het hoofdwinkelgebied.” Overleg binnen de BKO zal moeten uitwijzen of er hoger beroep wordt aangetekend.

8 gedachten over “Rechter zegt dat door deel Kerkbuurt verkeer mag”

 1. Een van de meest belachelijke beslissingen van de gemeente.
  Ik loop vaak via dit deel van de Kerkbuurt, maar dit zal in toekomst niet meer gebeuren.
  Leuk als je daar je winkel hebt.

 2. Ik woon er nu 2 weken en de vrachtwagens rijden stevig door in de ochtend moet ik zeggen.
  Echt levensgevaarlijk als er een kind de winkel uit rent in zn enthousiasme.
  Zeer domme actie gemeente Sliedrecht!

 3. De Kerkbuurt moet in het geheel fietsvrij en zeker autovrij zijn.
  De gemeenteraad moet zich kapot schamen.
  Waarom gaan bedrijven van de Kerkbuurt?
  Door beleid van de gemeente Sliedrecht (ook PRO Sliedrecht werkt er net zo hard aan mee).
  Jullie moeten je schamen!
  Burgemeester Winkelplein met kermis is al (…), de Kerkbuurt is (…)

 4. Wat ontzettend jammer, wat een slecht besluit, wat een voorbeeld hoe je uiteindelijk altijd verliest. De enige plaats waar je met kinderen kon lopen van het begin van de Kerkbuurt tot het eind. Er zouden juist meer plekken in Sliedrecht moeten komen waar dat kan. En ja, Kom aan Tafel verdwijnt, die zag het ook aankomen natuurlijk.

  Nog erger, en dat wist ik niet, is dat juist Pro Sliedrecht de doorslag gaf. Ook ik ben nieuwsgierig naar de onderbouwing. Heeft ongetwijfeld met de bouw van nieuwe huizen te maken die daardoor meer waard worden.

  Nu nog een racebaan maken van het Winklerplein en wellicht, PRO Sliedrecht, vinden jullie nog meer plekken om zoiets te regelen? Misschien het begin van de Kerkbuurt ook open zodat alleen het plein loopbaar wordt? Ga er eens voor zitten.

  Ook de winkeliers op het Winklerplein weten al jaren niet waar ze aan toe zijn. Maar ze zijn gewaarschuwd: DE GEMEENTE BEPAALT, uw mening telt niet.

  Ik zou als Gemeente eens nadenken om, indien het verzet te groot is en er een rechtszaak wordt aangespannen, om dan het plan te laten varen of aan te passen. Dat zou beter zijn voor het democratische gevoel, in het bijzonder van de direct omwonenden.

 5. En dan te weten dat deze beslissing mogelijk gemaakt is door iemand van pro Sliedrecht, deze persoon had een aantal jaren terug de beslissende stem om autoverkeer in de KBO toe te laten. En dat was ook nog eens een week na de officiële stemming, dus hij wist wat de gevolgen zouden zijn.

 6. Hoe luidt de uitspraak van de Rechter? Wat is de onderbouwing van de uitspraak? Kan deze ook vermeld worden?

 7. jammer is het wel.
  Er wordt nu al door sommige mensen hard gereden en wordt straks alleen maar meer een racebaan.
  Ben je lekker aan het shoppen moet je nog uitkijken als je de winkel uitloopt.
  Er zit echt geen logische gedachte achter.

 8. En de verkrachting van de kerkbuurt als gezellige winkelstraat is weer een stukje verder…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld