‘Rechtbank verwerpt bezwaren tegen appartementen Kerkbuurt’

SLIEDRECHT – De bouw van zestien nieuwe appartementen in de Kerkbuurt is een flinke stap dichterbij gekomen, bericht dinsdagmiddag 4 december 2018 de gemeente Sliedrecht. De rechtbank heeft volgens hen de bezwaren van de Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost (BKO) niet-ontvankelijk verklaard. BKO reageert gematigd teleurgesteld.

De gemeente Sliedrecht wil met de bouw van het appartementencomplex de Kerkbuurt een entree met meer uitstraling geven. Het gebouw staat gepland op een braakliggend stuk grond. Het naastliggende pand ’t Geveltje (op nummer 12) wordt gesloopt en betrokken bij de plannen. (Plantekening via gemeente Sliedrecht)

Het beroep van twee particulieren is ongegrond verklaard. De rechtbank stelt dat de gemeente terecht een omgevingsvergunning voor het plan heeft afgegeven.

Verkeersveiligheid
De BKO en particulieren maakten bezwaar tegen het project en stapten naar de rechtbank. “De BKO is niet ontvankelijk verklaard door de rechtbank. De bezwaren van de twee particulieren zijn ongegrond verklaard. Zo maakten de bezwaarmakers zich zorgen over het aantal parkeerplaatsen en de verkeersveiligheid. Maar volgens de rechtbank zijn er in het plan voor het appartementencomplex genoeg nieuwe parkeerplaatsen opgenomen. De nieuwe uitrit zal volgens de rechtbank ook niet voor een verkeersonveilige situatie zorgen”, reageert de gemeente Sliedrecht.

Dichterbij
De bezwaarmakers stelden ook dat door de bouw van het appartementencomplex de luchtkwaliteit zou verslechteren. Ook vreesden ze dat ze door de hoogte van het gebouw minder zon in hun tuin zou schijnen en dat hun uitzicht belemmerd zou worden. Gemeente Sliedrecht: “Die bezwaren zijn door de rechtbank verworpen. De gemeente Sliedrecht is blij met de uitspraak van de rechtbank. Met de uitspraak is de bouw van het appartementencomplex een stuk dichterbij gekomen.”

Tegen verkeer
Sliedrecht24 vroeg dinsdagmiddag BKO om een reactie. “Wij zijn gematigd teleurgesteld. Enerzijds lag het in de lijn der verwachtingen. Anderzijds blijven risico’s die kleven aan de bouw van het appartementen complex ons inziens aanwezig. Geen verkeer door Kerkbuurt Oost blijft ons doel! We gaan met elkaar vergaderen in hoeverre door deze uitspraak de dreiging van verkeer door Kerkbuurt Oost dichterbij komt. De wet biedt ons de mogelijkheid in hoger beroep te gaan, wellicht kijkt de Raad van State er anders tegenaan. Maar eerst onderling overleggen. Bewoners en winkeliers hebben allemaal hun eigen insteken en belangen. Die zorgvuldig afwegen is de eerste stap. De uitkomst van dat overleg is bepalend voor het in hoger beroep gaan of niet”, zegt woordvoerder Anne de Vries van de BKO.

2 gedachten over “‘Rechtbank verwerpt bezwaren tegen appartementen Kerkbuurt’”

  1. Ik wilde niet meer reageren op berichten over de Kerkbuurt omdat ze me steeds de tekortkomingen van de gemeente laten zien. Maar een reactie als hierboven noopt me.

    Wat een gemakkelijk percentage. Voor de zekerheid 99,9%? Ik ben niemand tegengekomen die voor verkeer openstellen van kerkbuurt-Oost is maar dan kan ik toch niet zeggen dat iedereen dat vindt? Het is een van de weinige enkele honderden meters waar je gewoon kunt lopen zonder auto’s te treffen. Dit soort reacties, 99,9 % en heel Sliedrecht roept hoera, zijn uit de lucht gegrepen. Bovendien: de mening van de Sliedrecht-Oosters, daar gaat het om.

    Nog even, dan zegt de Gemeente ook dat 99,9% van de bezoekers en bewoners van de Kerkbuurt die roestbakken zo leuk vond dat ze het maar doorgetrokken hebben naar Kerkbuurt-West? Of dat 99,9 % van de inwoners het nieuwe reclameblaadje over Sliedrecht zeer op prijs stelden, helder, duidelijk en vol informatie?

    Kom op, deze gemeente heeft een communicatieprobleem en laat dat steeds weer merken. Ik begin helaas de Franse gele hesjes te begrijpen.

  2. Misschien dat BKO nu eens stopt met doordrammen om gelijk te krijgen ter wille van eigen belang. 99,9% van de bewoners van Sliedrecht zullen nu eindelijk weer eens hoera kunnen roepen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld