Rapper-journalist Den Toom lanceert ‘Rappende Reporter’

SLIEDRECHT – ‘Welkom op de officiële website van de Rappende Reporter.’ Maandag 15 januari 2018 ging de website van de rappende journalist Jelle den Toom online. 

Jelle den Toom rapte op zijn opleiding journalistiek zijn afstudeerpitch en maakte voor het programma FC Rijnmond van de regionale omroep RTV Rijnmond een rap over de start van de Eredivisie. (Eigen foto Jelle den Toom)

Op zijn website staat de vraag ‘Wat voor berichten kun je verwachten van de Rappende Reporter?’ Wie op deze pagina kijkt, ziet dat er elke dag wat te beleven valt. 

Liefsdesverdriet
Woensdag 17 januari 2018 wordt Den Toom 25 jaar. Het rappen is niet van vandaag of gisteren. Het begon in 2008 legt hij uit op zijn website. “Mijn eerste liefdesverdriet resulteerde eind 2008 in mijn eerste rap. Sindsdien heb ik rap altijd gebruikt om te kunnen dealen met mijn emoties”, schrijft Den Toom.

Tekst gaat onder video verder.
De eerste jaren gebruikte hij MacBest als artiestennaam. Onder die naam zette hij onder andere deze track Mezelf (2010) op YouTube.

Later heeft hij een halfjaartje in een band gezeten, maar uiteindelijk belandde zijn rapcarrière op een zijspoor. Den Toom: “De passie bleef. De liefde voor tekst kon ik gebruiken toen ik in september van 2012 aan de Hogeschool Utrecht begon aan de hbo-studie Journalistiek. Bij verschillende schoolopdrachten gebruikte ik mijn rapskills. “

Plaats een reactie

*=Verplicht veld