SLIEDRECHT – De fractie van PRO Sliedrecht heeft aangegeven het onduidelijk te vinden wanneer de kruimelgevallenregeling kan worden toegepast en heeft meer vragen. Wat is het beleid van de gemeente Sliedrecht? Hoe zit het in deze met de bevoegdheden van raad en college? Dinsdag 9 oktober 2018 wordt er tussen 19.00 – 19.45 uur een openbare beeldvormende vergadering gehouden.
Voor wie hier niet dagelijks mee te maken heeft, maakt niet de gang van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein 30. De gemiddelde burger komt niet, maar voor wie wel wil luisteren en meepraten (vragen stellen) een korte uitleg. De bijeenkomst is in de raadsinformatieruimte in het raadhuis. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
Na een korte aftrap door wethouder Ben van der Plas (PvdA) van Ruimtelijke Ordening, Bouw- en Woningtoezocht geeft Roel van Wamel, advocaat en specialist Omgevingsrecht, een presentatie. Hij geeft een heldere juridische uitleg over kruimelgevallen en hoe dit in de praktijk wordt toegepast. Na de presentatie van Van Wamel is er voor de aanwezigen gelegenheid voor het stellen van vragen.
Uitleg
Wat houdt de regeling in? Als een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het bouwen niet voldoet aan het geldende bestemmingsplan, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een dakopbouw, wordt er gekeken of er op een andere manier alsnog vergunning kan worden verleend. Dit kan door middel van een in een bestemmingsplan genoemde afwijkingsmogelijkheid. Wanneer ook hier niet aan wordt voldaan of in wordt voorzien, wordt gekeken of er op een andere manier van het bestemmingsplan kan worden afgeweken. Voor gevallen van beperkte planologische betekenis kan dan de zogenaamde kruimelgevallenregeling worden toegepast.