Raadsfracties hebben huiswerk voor dinsdagavond

SLIEDRECHT – De verschillende fracties hebben voor de Beeldbepalende openbare raadsvergadering van dinsdag 15 november 2016 vragen gekregen om te beantwoorden. Op de agenda staat de Economische agenda 2030. De vergadering onder leiding van voorzitter Rien Visser (SGP-ChristenUnie) begint om 19.30 uur in het raadhuis, Dr. Langeveldplein 30.

Het doel van bijeenkomst is nadenken over de vier economische thema’s ondernemen, wonen, bereikbaar zijn en recreëren. 

Wethouder Hans Tanis (SGP-Christenunie) van Economische Zaken opent de vergadering met een korte toelichting op de economische agenda. De agenda bepaalt de lange termijn visie voor economie. Vervolgens volgt een korte uitleg over de werkvorm van de bijeenkomst. De wethouder beoogt zoveel mogelijk input bij de raadsleden en overige aanwezigen op te halen.

De aanwezigen is gevraagd input te geven aan de hand van drie vragen:
1. Wat wilt u veranderd zien in de economie van Sliedrecht in 2030?
2. Wat wilt u veranderd zien in de economie van Sliedrecht in 2022?
3. Welke gemeentelijke instrumenten wilt u dat Sliedrecht inzet om de gewenste veranderingen te realiseren?

Het idee is dat de aanwezigen tijdens de vergadering hun input letterlijk op de borden zetten. Het doel van bijeenkomst is nadenken over de vier economische thema’s ondernemen (succesvolle ondernemingen), wonen (juiste inwoners voor Sliedrecht), bereikbaar zijn (in, door en uit Sliedrecht gaat gemakkelijk, snel, schoon en veilig!)  en recreëren (Inwoners en bezoekers ontspannen in hun vrije tijd graag in Sliedrecht!). 

Ondernemen
Waarom zouden ondernemers zich vestigen? Wat maakt dat de zittende ondernemers blijven? Hoe komen ze tot groei? Wat verwachten ze van de gemeente? Wat voor soort ondernemingen wil Sliedrecht graag verwelkomen? Hier gaat het om: infrastructuur en logistieke voorzieningen. Maar ook vergunningen en samenwerking met andere ondernemers. Beschikbaarheid van leveranciers en de aanwezigheid van een afzetmarkt. Cultuur en sfeer van hard werken. Hechte lokale gemeenschap.

Wonen
Welke soort inwoners willen we graag binnen de dorpsgrenzen hebben? Maar ook: wat is de behoefte en past het woningbestand daarbij? Hoe is de doorstroming op de woningmarkt (van starters tot alleenstaande ouderen)? Hier gaat het om: hoe kunnen we met het woningbestand (samen met corporaties, projectontwikkelaars) voorzien in woonbehoeften én richting geven aan de samenstelling van de Sliedrechtse bevolking?

Bereikbaar zijn
Hoe snel, veilig en makkelijk komen mensen (inwoners, bezoekers, medewerkers, leerlingen, klanten, leveranciers) en goederen op de juiste plaats? Of langs/door Sliedrecht? Wat zijn de knelpunten nu? Hier gaat het om: wegnemen van knelpunten voor vervoer over de weg, het spoor en over het water. Openbaar en privaat. Van de aansluiting van bedrijvenpark op de A15 tot de bereikbaarheid van OV-stations.

Recreëren
Hoe kunnen inwoners en bezoekers hun vrije tijd besteden in of vanuit ons dorp? Welke redenen zijn er om hier te komen ontspannen? Hoe zorgen we dat mensen (terug) komen? Hier gaat het om: ‘recreatieve’ trekpleisters. Maar dan wel ‘pleisters’ die perfect aansluiten op de sterke punten en het geheel eigen karakter van Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld