Raad praat over beheer en exploitatie Elektra, sporthallen en raadhuis

SLIEDRECHT – De raad van de gemeente Sliedrecht vergadert dinsdag 28 november 2023 in partycentrum De Lockhorst aan Sportlaan 1. In de tijdelijke raadzaal daar staat een beeldvormende vergadering op het programma. Deze is openbaar en begint om 19.30 uur.

Op de agenda staat het beheer en de exploitatie van het gebouw Elektra (foto) aan Stationsweg 4, de sporthallen in het dorp en het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na een aftrap door wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) met de portefeuille Gemeentelijk Vastgoed geeft de opsteller van het rapport Dick Leijen van Hospitality Group een presentatie. Ook kan de gemeenteraad tijdens deze vergadering input meegeven ter voorbereiding op het komende raadsvoorstel, waarop de raad haar wensen en bedenkingen kan uiten. Er is volgens de gemeente Sliedrecht voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen. 

2 gedachten over “Raad praat over beheer en exploitatie Elektra, sporthallen en raadhuis”

 1. Je hoeft hiervoor geen duur advies bureau in te schakelen maar echter te kijken naar de Drechtsteden, immers je samenwerking partners.

  Hendrik Ido Ambacht heeft Stichting Cascade voor het beheer en exploitatie van Cultureel Centrum, Sporthallen en voorheen ook nog een Jongeren Centrum Dock 3.

  Dit is een voorbeeld wat al meer dan 20 jaar actief is en werkt.
  Andere gemeente kiezen door die in eigen beheer te doen of deels uit te besteden.

  Gemeente Sliedrecht is stuurloos en onkundig bezig op heel veel zaken.
  Geeft graag geld uit aan zaken die niet hoeven.
  Sloopt waardevolle panden (naast Elektra), en heeft in de achterkamers besloten extreme nieuwbouw projecten te willen realiseren zonder vooraf inspraak van bewoners.

 2. Als ik dit lees heb ik gewoon weer heel veel vragen.
  Waarom gaat dhr. Bijderwieden in zee met weer een duur adviesbureau waar niemand om gevraagd heeft.
  Gaat dhr. Bijdewieden dit adviesbureau uit eigen zak betalen want ik denk niet dat inwoners zin hebben in een belastingverhoging voor dit soort onzin.
  En is hier overleg over geweest met het bestuur van SOJS en popodium?
  Of is dit weer een eenmansactie vanuit het college?
  Wanneer beseffen de mensen in de Sliedrechtste politiek nu eens dat je zo niet met je inwoners omgaat.
  Er wordt bakken met geld uitgegeven waar niemand om gevraagd heeft, vervolgens komt het college met een duur adviesbureau, waar ook niemand om gevraagd heeft. En als alles in kannen en kruiken is mag je aanstaande dinsdag nog vragen stellen voor de buhne en uiteraard de aangekondigde belastingverhoging betalen.
  Een goed bestuurder doet het samen met de inwoners.
  Het lijkt wel of de politiek denkt dat de inwoners gek zijn maar ik zal jullie uit de droom helpen, dat zijn ze niet.
  Op deze manier draaien jullie een waardevol jongerencentrum en goedlopend poppodium de nek om.
  Maar ja het pluche in Den Haag lonkt he of misschien een baantje in Brussel zou ook leuk zijn want de baantjescarrousel draait door.
  Ik vraag me af hoe jullie dit aan jullie kinderen uit gaan leggen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld