Raad praat half mei oordeelsvormend over bestemmingsplan Sliedrecht Buiten

SLIEDRECHT – Sliedrecht Buiten wordt volgens de gemeente Sliedrecht één van de belangrijke sportieve knooppunten in de gemeente. Behalve ruimte voor sportverenigingen komt er in het gebied een Toeristische Overstappunt (TOP) met parkeervoorziening, een openbaar wandelgebied en een horecavoorziening. Dinsdag 14 mei 2025 wordt het definitieve bestemmingsplan van Sliedrecht Buiten en Stationspark III oordeelsvormend voorgelegd aan de gemeenteraad.

“Als gemeente Sliedrecht zijn we trots op onze bloeiende sportverenigingen en willen we onze inwoners graag faciliteren met moderne sportfaciliteiten”, aldus wethouder Ton Spek (CDA) van Programma Ruimtelijke Vernieuwing. (Archieffoto gemeente Sliedrecht)

“De locatie van voetbalvereniging v.v. Sliedrecht en van tennis- en padelvereniging SLTC zijn echter gedateerd en verdienen een verbetering. Op de huidige locatie is er geen ruimte voor uitbreiding en daarnaast was er een zoektocht naar een locatie voor een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Op de nieuwe locatie kunnen we ook ingaan op de wensen van de kindergemeenteraad, onder andere voor openbaar sporten en een baggerjungle”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Programma Ruimtelijke Vernieuwing. Bedrijventerrein Sliedrecht Buiten omvat meerdere functies, zoals een TOP (toeristisch overstappunt) met horeca, recreatie, natuur en sportvelden voor verschillende sporten zoals voetbal, tennis, padel en een sportschool. Met de verplaatsing van de sportvelden naar Sliedrecht Buiten ontstaat er ruimte voor het ontwikkeling van een bedrijventerrein.

Investeringskrediet
Voor het realiseren van de plannen is een investering nodig van 18,2 miljoen euro. Deze kosten waren al voorzien in de begroting, maar komen na vaststelling in de gemeenteraad ook echt beschikbaar voor het project. Deze aanvraag hangt samen met het vaststellen van het bestemmingsplan voor Sliedrecht-Buiten en Stationspark III, omdat na vaststelling van het bestemmingsplan het project daadwerkelijk gerealiseerd kan gaan worden. Tegelijk met het bestemmingsplan wordt ook het benodigde investeringskrediet voor Sliedrecht Buiten aangevraagd aan de gemeenteraad.

Communicatie en Participatie
Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf half december 2023 tot bijna eind januari 2024 ter inzage gelegen. Op het eerdere bestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. “Naar aanleiding van een deel daarvan zijn er aanpassingen gedaan in het plan. Belanghebbenden zijn tijdens het proces meegenomen. Er zijn regelmatig gesprekken gevoerd met de sportverenigingen, grondeigenaren, ontwikkelaars, medeoverheden, maatschappelijke partners en overige belanghebbenden. Met de sportverenigingen wordt er toegewerkt naar financiële kaders waarbinnen nieuwe overeenkomsten worden gesloten voor het gebruik van het nieuwe sportpark. Met grondeigenaren wordt gewerkt aan het opstellen van ruilovereenkomsten. Ook aan de kinderen wordt gedacht. Op het terrein komt een baggerjungle voor kinderen. De kindergemeenteraad en SOJS worden nauw betrokken bij het ontwerp daarvan”, aldus de gemeente.

9 gedachten over “Raad praat half mei oordeelsvormend over bestemmingsplan Sliedrecht Buiten”

  1. Wat zou ik dat graag willen met mensen die ik zou willen meenemen .. Op een andere betere planeet lijkt me geweldig meneer Lemmen

  2. Ook een leuk uitje voor de asielzoekers uit het zo graag gewilde asielzoekers centrum.

  3. We hebben liever een ligweide met buitenbad ipv bagger jungle. Dus verplaats dan Partycentrum De Lockhorst en Zwembad de Lockhorst maar eerst naar het toeristisch overstappunt…en betrek Michael van Hoorne die heeft geweldige ideeën. Als hij nog met jullie wil praten na de afwijzing

  4. “Als gemeente Sliedrecht zijn we trots op onze bloeiende sportverenigingen en willen we onze inwoners graag faciliteren met moderne sportfaciliteiten”. Ik heb nog nóóit van mijn leven zoveel kolder gelezen .. Neemt u ons in de maling of leeft u onder een steen ?

  5. Geef die man wat lego dan kan hij bouwen en slopen zonder dat het veel geld kost

  6. Bizarre omlossing…de kinderen eerst elektra afnemen, en dan ipv een baggerjungle…wat ik weer denk te lezen…alles naar noord meer plaats…maar niet fijn open polder sfeerloos. Geen bomen geen beschutting! De gemeente wil de plek van onze sportclubs oplossen om daar bedrijven te bouwen. Dat kan achter intratuin ook. Zet daar bedrijven neer. Laat onze sportvelden met rust!! Die zijn hier prima gelegen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld