Raad bij elkaar voor besluitvormende vergadering met veel debatstukken

SLIEDRECHT – Vier uur trekt de gemeenteraad van Sliedrecht uit voor de besluitvormende raadsvergadering, die dinsdag 8 december 2020 plaatsvindt in de tijdelijke raadzaal in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1. Publiek is vanwege de coronamaatregelen niet welkom. De vergadering, van 19.00 – 23.00 uur, is wel rechtstreeks te volgen via de website van de gemeente Sliedrecht. Zeven agendapunten zijn een debatstuk.

De raad bij elkaar in het partycentrum. Voorlopig de vaste vergaderlocatie. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er wordt afscheid genomen van fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA). Zijn opvolger, oud-wethouder Ben van der Plas (PvdA), wordt geïnstalleerd. Ook de teruggegeven raadszetel van Gerrit Venis (Geduld-2.0) aan PRO Sliedrecht wordt ingevuld. 

Debatstukken
Op de agenda wordt de oordeelsvormende vergadering deels over gedaan, want een aantal agendapunten zijn teruggekomen als debatstuk. Het gaat om bestemmingsplan Wilhelminastraat 75, de aanvraag krediet kruising Thorbeckelaan – Vogelenzang, zienswijze inkoopkader jeugdhulp Zuid-Holland Zuid 2022 en verder, zienswijze Governance jeugdhulp Zuid-Holland Zuid, belastingverordeningen 2021, de 2e Tussenrapportage 2020 en het rapport Rekenkamer Sliedrecht ‘Onderzoek sturen op grote projecten’. 

Hamerstukken
Voorlopig staan op de agenda twee hamerstukken, te weten de oprichting werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio’s en de (herijkte) sociale visie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld