Qbuzz stopt met losse kaartverkoop; kinderen t/m 11 jaar gratis met OV

SLIEDRECHT – Vervoerder Qbuzz stopt vanaf zaterdag 1 juni 2024 met losse kaartverkoop en vanaf deze datum kunnen kinderen t/m 11 jaar gratis reizen met het openbaar vervoer. Per volwassene mogen er maximaal drie kinderen kosteloos mee. 

Steeds meer reizigers checken in- en uit met hun betaalpas in de bussen en de trein in de regio. Dat is eenvoudig en gemakkelijk. Dat maakt reizen met losse kaartjes overbodig. Daarom wordt gestopt met de losse kaartverkoop. Daarnaast introduceert Qbuzz gratis busvervoer voor kinderen voor de genoemde leeftijdsgroep. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Vooraf een e-ticket aanschaffen of inchecken met een OV-chipkaart is dan niet meer nodig voor kinderen.  

Betaalopties
Reizigers hebben vanaf juni de volgende betaalopties in de bussen en treinen van Qbuzz: 
• In- en uitchecken met je betaalpas of mobiel. Daarmee betaal je de normale ritprijs op basis van het kilometertarief. Later dit jaar kan dit ook met korting of een abonnement  
• In- en uitchecken met je OV-chipkaart t/m december 2025 
• Een e-ticket kopen in de 9292 app of de Tranzer app  

In- en uitchecken
Sinds begin vorig jaar is OVpay geïntroduceerd in het openbaar vervoer. Met OVpay check je in- en uit met je betaalpas, creditcard of mobiel. Dat werkt net zoals contactloos betalen in de winkel. Een los kaartje of OV-chipkaart is dan niet meer nodig. Je kunt altijd de bus of trein pakken wanneer je wilt.

3 gedachten over “Qbuzz stopt met losse kaartverkoop; kinderen t/m 11 jaar gratis met OV”

  1. Ik vind OV-pay een ramp. Hopelijk blijft de OV chipkaart. Dat werkt super. Maximale controle en overzicht.

  2. Top, tenminste eens iets positiefs, nu de rest van de vervoeders nog, maar houd de OV – Chip svp in de collectie, voor te betalen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld