Qbuzz breidt comfort op MerwedeLingeLijn uit

SLIEDRECHT / REGIO – Nu de spoorverbinding MerwedeLingelijn volledig is omgebouwd in de R-net stijl is er weer een flinke kwaliteitsverbetering gemaakt. Reizigers hebben nu nog meer comfort en kunnen met de wifi, usb-aansluitingen en oplaadpunten hun reistijd direct gebruiken als werktijd of de tijd in de trein op een andere manier benutten met gebruik van deze voorzieningen. Dat bericht vervoerder Qbuzz dinsdag 6 april 2021. 

De spoorverbinding MerwedeLingelijn is volgens vervoerder Qbuzz de ruggengraat van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Het bedrijf verzorgt sinds december 2018 het openbaar vervoer in deze regio en heeft toen meteen de kwartiersdienst tussen Dordrecht en Gorinchem uitgebreid tot 20.00 uur ’s avonds. (Archieffoto Qbuzz)

De make-over van de tien R-net treinen op de MerwedeLingelijn was een flinke klus. Zo is er ruim 2.000 meter kabel gelegd voor de USB-aansluitingen en stroomvoorziening en zijn er in totaal 125 aansluitpunten gerealiseerd. De oude stoelen verwijderen was ook een behoorlijk tijdrovende bezigheid. Per trein is hier 400 uur aan gewerkt, om alleen de stoelen te verwijderen. In totaal zijn er ruim 1.600 stoelen vervangen. Om de buitenzijde van de treinen in de R-net kleuren te krijgen, is er voor een half voetbalveld aan folie op de treinen geplakt.

Tekst gaat verder onder video.

Ontwikkelingen
Op station Geldermalsen wordt er al enkele jaren hard gewerkt aan grote aanpassingen aan het spoor. De MerwedeLingelijn krijgt vanaf september 2022 een eigen vrij liggend spoor. Daardoor wordt de verbinding betrouwbaarder omdat de trein niet meer het drukke spoor tussen Utrecht en Den Bosch hoeft te kruisen. Daarnaast wordt station Gorinchem gemoderniseerd. De belangrijkste aanwinst daar is een reizigerstunnel, die ervoor te zorgt dat reizigers met een beperking gebruik kunnen maken van een hellingbaan of lift. Zo worden de perrons toegankelijk voor iedereen. De tunnel is vanaf december 2021 klaar voor gebruik.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld