PvdA wil duidelijkheid van college in PFOA-zaak

SLIEDRECHT – Het college van B & W van de gemeente Sliedrecht kan dinsdagavond 29 maart 2016 een reeks vragen verwachten van de PvdA over de PFOA-zaak Chemours Nederland (voorheen DuPont) in Dordrecht.

Fractievoorzitter van de PvdA in Sliedrecht Anton van Rees. (Foto gemeente Sliedrecht)

De vragen zijn in het bezit van Sliedrecht24. Fractievoorzitter Anton van Rees verwacht van het college onder meer antwoord op vragen over een te houden informatiebijeenkomst in Dordrecht. De PvdA is een voorstander van een dergelijke avond, maar dan in Sliedrecht. De socialisten willen weten hoe de avond, die door de provincie wordt georganiseerd, eruit gaat zien, wie er er welkom zijn en wie er vragen mogen stellen. 

Steekproef
De PvdA wil over een te houden steekproef naar bloedwaarden PFOA weten hoe het college van de gemeente Sliedrecht zo’n steekproef ziet. Van Rees ziet graag dat iedereen die zich zorgen maakt, binnen of buiten de contouren aangegeven door het RIVM, aan een dergelijke steekproef moet kunnen meedoen. Hij wil weten hoe het college de ongerustheid gaat wegnemen en hij wil weten wie voor te maken kosten gaat opdraaien. Zonder dat er feitelijke informatie omtrent vastgestelde bloedwaarden voorhanden is, heeft het college met het RIVM-rapport in de hand aangegeven ‘gerustgesteld te zijn’. 

Vergadering
De gemeente Sliedrecht heeft eerder aangegeven een beeldvormende vergadering te beleggen, waarbij iemand van het RIVM uitleg komt geven. Van Rees deed eerder een verzoek bij het college voor toelichting en advies van een expert. Hij vermoed dat zaken door elkaar lopen en wil weten hoe het college één en ander ziet.

1 gedachte over “PvdA wil duidelijkheid van college in PFOA-zaak”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld